E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 16497
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
3
3

Ja bērnudārzā netiek ievērota ārsta noteikta speciālā diēta bērnam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. martā, 2019
Krišs

Labdien! Vēlējos noskaidrot, vai likumos vai saistošajos noteikumos ir atrunāta ēdināšana bērnudārzos Rīgā. Situācija ir sekojoša: četrus gadus vecam bērnam ir vairākas ēdiena nepanesamības, ģimenes ārsts par to ir rakstiski informējis izglītības iestādi, tomēr tam neseko nekāda rīcība no izglītības iestādes puses. Vai ir kāda iestāde, kur par to var ziņot? Paldies!

A
atbild:
11. martā, 2019
Edīte Brikmane
LV portāls

Šādi noteikumi patiešām ir, proti, Ministru kabineta noteikumi Nr. 172 Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem. Noteikumu 1. pielikumā “Uztura normas pirmsskolas izglītības programmas īstenojošo izglītības iestāžu izglītojamiem” ir 17. punkts, kurā teikts: “Ja izglītojamam ir ārsta apstiprināta diagnoze (piemēram, celiakija, cukura diabēts, pārtikas alerģija vai nepanesība), kuras dēļ nepieciešama uztura korekcija, izglītojamam tiek nodrošināta enerģētiskās vērtības un uzturvielu normām atbilstoša ēdināšana saskaņā ar ārstniecības personas rakstiskiem norādījumiem.”

Ja iestādē ir iesniegts ārsta atzinums, ka bērnam ir konkrētu produktu nepanesība, tad bērnudārzam ir jānodrošina (kā to paredz MK noteikumi) speciāla ēdināšana, izslēdzot šos produktus. Visām Rīgas pašvaldības iestādēm šie noteikumi ir saistoši un tie ir jāievēro. Ja bērnudārza vadība nesadarbojas, jāvēršas pie bērnudārza dibinātāja, proti, pašvaldības. Tātad, lai risinātu konkrēto situāciju, aicinām vecākus vērsties Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Izglītības atbalsta nodaļā, lai informētu, kurā bērnudārzā šī situācija bija un kāda bija iestādes rīcība. “Zinot konkrētu gadījumu, var to risināt,” LV portālam norādīja departamenta pārstāve Indra Vilde.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas