E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15950
Lasīšanai: 2 minūtes

Mediācija, šķirot laulību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2018
Ilona

Labdien! Esam nonākuši līdz savstarpējai sapratnei, ka ir jāšķiras – pēc iespējas nesāpīgākā ceļā bērniem un pašiem. Laikam vajadzētu kādu konsultāciju. Vai tās laikā ir iespējams arī juridiski vienoties par mantiskām lietām (ar mediatora ieteikumiem, kā būtu loģiskāk)? Vai ir kāds konkrēts cilvēks, kas to var veikt, un cik tas izmaksā, cik konsultāciju vajadzēs?

A
atbild:
31. janvārī, 2019
Ilze Dzenovska
sertificēta mediatore

Mediācijas process var būt iespēja savstarpējas sadarbības un sarunu ceļā rast risinājumus gan lietišķa, gan personiska rakstura jautājumiem, kas izriet no jūsu domstarpību būtības. Tiesa gan, mediācijas procesu uzsākot, mediators nedos padomus, taču strukturēta sarunu procesa ceļā palīdzēs jums apzināt un izprast visu iesaistīto pušu intereses un vajadzības, kā arī rast risinājumus, kuri būtu piemērotākie tieši jūsu dzīves situācijai un vajadzībām.

Lai saņemtu mediatora konsultāciju par mediācijas procesu un tā piemērotību jūsu situācijai, jūs varat izvēlēties kādu no tiesas ieteiktajiem mediatoriem no saraksta, kas publicēts http://www.sertificetimediatori.lv, un vienoties par sadarbības principiem un cenu. Līdztekus jums ir arī iespēja izmantot bezmaksas konsultāciju līdz vienai stundai pie tiesas ieteiktā sertificētā mediatora Sertificētu mediatoru padomes organizēto dežūru laikā tiesās Rīgā un citviet Latvijā. Šobrīd mediatoru bezmaksas konsultācijas tiek piedāvātas no plkst. 10.00 līdz 14.00 pirmdienās Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesā (Abrenes iela 3, 2. stāvs, 202. kab.), otrdienās Pārdaugavas tiesā (Daugavgrīvas 58, 2. stāvs, 210. kab.), trešdienās Rīgas apgabaltiesā (1. stāvs, 107. kab.) un ceturtdienās Rīgas rajona, Latgales priekšpilsētas tiesā (3. stāvs, 311. kab.). Savukārt pēc pieprasījuma konsultācijas ir pieejamas arī Rīgas rajona tiesā Siguldā (Šveices ielā 27, Siguldā), Rīgas rajona tiesas tiesu namā Jūrmalā (Zigfrīda Meierovica prospektā 1A, Jūrmalā), Jelgavas tiesā (Dambju ielā 12, Jelgavā), Aizkraukles rajona tiesā (Spīdolas ielā 4, Aizkrauklē) un Kurzemes apgabaltiesā (Kūrmājas prospekts 2/6, Liepāja, LV-3401).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas