E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1589
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Lai saņemtu medicīnisko rehabilitāciju, jāvēršas pie ģimenes ārsta

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. novembrī, 2012
anita voskoboinikova

Esmu otrās grupas invalīde, vīrs ir pirmās grupas invalīds. Pagaidām varam tikt galā ar sevis apkopšanu, bet gribētu zināt, kādas rehabilitācijas mums pienākas? Man bija muguras trauma, ielika operācijā implantus, vīram aizkuņģa vēzis, trešā stadija.

A
atbild:
20. novembrī, 2012
Inta Šaboha
LV portāls

Medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu mērķis ir pacientiem ar noteiktiem funkcionāliem ierobežojumiem nodrošināt šo ierobežojumu mazināšanu vai novēršanu.

Nacionālā veselības dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Evija Štālberga skaidro, ka pacientu atlasi medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanai veic rehabilitologs vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsts. „Lai saņemtu valsts apmaksātu medicīnisko rehabilitāciju, ir jāvēršas pie ģimenes ārsta, kurš, izvērtējot pacienta veselības stāvokli un medicīniskās indikācijas, nepieciešamības gadījumā var izrakstīt nosūtījumu pie rehabilitologa vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta,” norāda E.Štālberga.

Tas nozīmē, ka šajā gadījumā Jums ir jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, kas tālāk pēc nepieciešamības var izrakstīt Jums nosūtījumu pie rehabilitologa vai fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārsta, kas arī noteiks, kādi medicīniskās rehabilitācijas pasākumi Jums, iespējams, pienākas.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas