E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15342
Lasīšanai: 3 minūtes
1
1

Ja ir tiesības uz dzīvokļa pabalstu, to aprēķina sociālie darbinieki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2018
Marta

Labdien! Esmu vientuļa pensionāre, 3. grupas invalīde. Vecuma pensija tikko ir noteikta 270 eiro. Dzīvoju viena pati Rīgā savā divistabu dzīvoklī, bērnu nav. Vēlos palūgt dzīvokļa pabalstu no sociālā dienesta. Jautājums ir tāds: cik lielu dzīvokļa pabalstu es dabūšu, ja ziemā rēķins par dzīvokli ir ap 180 eiro mēnesī? Un kā aprēķina šo pabalstu, varbūt man ir iespēja to saņemt jau pašlaik rudenī, ja maksājumi par dzīvokli ir ap 70 eiro? Jau iepriekš paldies par atbildi!

A
atbild:
02. oktobrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesības saņemt dzīvokļa pabalstu Rīgā dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam ir, ja ienākumi nepārsniedz 355,72 eiro mēnesī.

Dzīvokļa pabalstu piešķir dzīvojamās telpas īres un/vai apsaimniekošanas maksas un/vai maksas par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, segšanai.

Pabalsta mājokļa izdevumu apmaksai apmērs tiek aprēķināts pēc formulas, ņemot vērā vairākus konkrētus rādītājus (klienta garantēto minimālo ienākumu līmeni (GMI), kompensējamo izdevumu normas par īri/apsaimniekošanu un komunālajiem pakalpojumiem, cilvēka ienākumus). Tādējādi to katrā individuālā situācijā var izrēķināt tikai sociālais dienests.

Lai noskaidrotu, kādu sociālo palīdzību un kādā apmērā, tostarp dzīvokļa pabalstu, Jūs varētu saņemt, jāvēršas sociālajā dienestā.

Pabalstus klientam piešķir pēc ģimenes (personas) ienākumu un materiālā stāvokļa izvērtēšanas. Kritēriji noteikti Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 202 “Par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu vai maznodrošinātu un sociālajiem pabalstiem Rīgas pilsētas pašvaldībā”.

Zvanot pa Rīgas domes Labklājības departamenta bezmaksas informatīvo tālruni 80005055, Rīgas iedzīvotāji var saņemt informāciju par sociālo palīdzību un sociālajiem pakalpojumiem galvaspilsētā.

Bezmaksas informatīvā tālruņa darba laiks: pirmdienās, otrdienās, trešdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 9.00 līdz 17.00, piektdienās no plkst.9.00 līdz 16.00. Ārpus darba laika darbojas balss pastkastīte.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas