E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15339
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesības uz pabalstu nosaka VSAA, pamatojoties uz konkrētu informāciju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. septembrī, 2018
Renārs

Labdien! Jautājums ir par B slimības lapu, slima bērna kopšanu. Es zinu, ka valsts apmaksā 14 dienas. Bet kā ir ar manu situāciju, kur bērniņa ome paņēma B lapu un pieskatīja viņu 14 dienas? Tad B lapu slēdza. 15. dienā palaidām uz bērnudārzu, 16. dienā konstatējām, ka bērniņš nejūtas labi, aizvedām pie ģimenes ārsta. Ārsts norīkoja mājas režīmu. Es atvēru B lapu uz sevi (esmu tētis). Jautājums ir par apmaksu. Vai man pienāksies B lapas pabalsts vai nē, ja starp iepriekšējo slimošanu un šo ir viena diena?

A
atbild:
19. septembrī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tiesību akti – nedz Ministru kabineta noteikumi Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” par darbnespējas lapu izsniegšanu, nedz likums “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”, saskaņā ar kuru ir tiesības uz slimības pabalstu slima bērna kopšanas laikā, – nenosaka, pēc cik ilga pārtraukuma būtu atļauts izsniegt nākamo darbnespējas lapu.

Tiesības uz pabalstiem nosaka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), pamatojoties uz personas individuālo informāciju, tāpēc konkrētu atbildi Jums var sniegt VSAA.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas