E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14629
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā aprēķināt atvaļinājuma ilgumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūnijā, 2018
Regīna

Labdien! Man ir piešķirts atvaļinājums 8 kalendārās nedēļas no 18.06.2018. Man darbā jābūt 15.08.2018. vai 13.08.2018.? Apmaksā 43 vai 40 darba dienas? Paldies!

A
atbild:
20. jūnijā, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Tā kā atvaļinājuma ilgums vispārējā kārtībā Darba likumā ir noteikts kalendāra nedēļās, neskaitot svētku dienas, veicot aprēķinu konkrētajā situācijā, ir jāņem vērā, cik svētku dienu iekrīt atvaļinājuma laikā. Sekojoši tik dienas ir jāpieskaita pēdējai atvaļinājuma dienai. Valstī noteikto svētku dienu uzskaitījums ir atrodams likuma “Par svētku un atceres dienām” 1. pantā.

Jāņem vērā, ka likumdevējs nav paredzējis, ka brīvdienas, atpūtas dienas, kā arī valstī noteiktās atceres un atzīmējamās dienas nebūtu jāieskaita atvaļinājuma kalendāra nedēļās.

Ja Jūsu atvaļinājuma pirmā diena ir 18. jūnijs un atvaļinājuma laikā iekrīt trīs svētku dienas – 23., 24. jūnijs – Līgo un Jāņu diena – un 8. jūlijs – Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku noslēguma diena, tad atvaļinājuma pēdējā diena būs 15. augusts.

Atvaļinājuma laikā darba devēja pienākums ir apmaksāt tās dienas, kurās darbiniekam būtu bijis jāstrādā.  Konkrētajā situācijā tās ir 42 dienas. 

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas