E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14438
Lasīšanai: 2 minūtes

Laulības šķiršana Norvēģijā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2018
jevgenija

Laulība reģistrēta Latvijā, vai ir iespēja izšķirties Norvēģijā?

A
atbild:
25. maijā, 2018
Laura Studente
LV portālam

No jautājuma nav skaidrs, kāda ir abu laulāto pilsonība un kur pastāvīgi uzturas viens vai abi laulātie. No tā ir atkarīgs, kurai valstij ir piederīga iespēja šķirt laulību. Ja viens no laulātajiem ir Norvēģijas pilsonis vai arī ilgstoši uzturas Norvēģijā, pastāv iespēja laulību šķirt arī Norvēģijā, bet visprecīzāk Jums atbildi sniegs attiecīgā Norvēģijas iestāde vai arī Latvijas vēstniecība Norvēģijā.

Jāņem vērā: ja Jūsu laulība ir šķirta Norvēģijā, tad šīs ziņas Jums ir jāsniedz Latvijas Iedzīvotāju reģistram.

Lai to izdarītu, jāierodas vēstniecībā Konsulārās nodaļas pieņemšanas laikā (otrdienās no plkst. 14.00 līdz 16.00 vai ceturtdienās un piektdienās no plkst. 10.00 līdz 12.00) tikai pēc iepriekšēja pieraksta (consulate.norway@mfa.gov.lv vai tel. 22 54 22 80) vai ziņas jānosūta Latvijas vēstniecībai pa pastu (Embassy of Latvia, PO Box 4027 AMB, 0244 Oslo), vēstules otrā pusē norādot Jūsu atpakaļadresi.

Nepieciešamie dokumenti:

  • iesniegums par laulības šķiršanu vai atzīšanu par neesošu ārvalstī;
  • laulības šķiršanas apliecības oriģināls (angļu valodā (nav nepieciešams tulkot latviski) vai norvēģu valodā, kas tulkots latviski pie vēstniecības zvērinātā tulka un notariāli apliecināts. Dokumentam “Apostille” nav nepieciešama);
  • iesniedzēja pases kopija, uz kuras ir šāds uzraksts: “Es, vārds, uzvārds, piekrītu, ka manus personas datus izmantos ziņu aktualizēšanai Iedzīvotāju reģistrā,” paraksts un datums.

Ja laulības noslēgšanas vai šķiršanas rezultātā ir paredzēts mainīt uzvārdu, personai jāpiesaka jaunā pase un/vai personas apliecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas