E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14279
Lasīšanai: 1 minūte
2
2

Attaisnojuma dokumenti grāmatvedībā var būt arī svešvalodā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. aprīlī, 2018
Rinalds

Biju oficiālā komandējumā, radās nepieciešamība iegādāties darba datoram jaunu peli. Komandējums bija Gruzijā. Grāmatvede neakceptē čeku, jo tas neesot angļu valodā! Vai tas ir pamatots atteikums?

A
atbild:
09. maijā, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Ministru kabineta 2003. gada 21. oktobra noteikumu Nr. 585 “Noteikumi par grāmatvedības kārtošanu un organizāciju” 8.2 3. punkts noteic, ka par naudas izdevumus apliecinošu dokumentu var izmantot arī komandējuma vai darba brauciena laikā ārvalstī izsniegtu naudas izdevumus apliecinošu dokumentu, kurā nav visi attaisnojuma dokumentam nepieciešamie rekvizīti un informācija. Tādējādi ārvalstīs izdota attaisnojuma dokumenta (čeka) iesniegšana grāmatvedībā ir atļauta.

Saskaņā ar minētajiem noteikumiem uzņēmuma vadītājs, ievērojot attaisnojuma dokumentiem normatīvajos aktos noteiktās prasības, patstāvīgi izvēlas šo dokumentu formu un sagatavošanas veidu.

Iespējams, prasība iesniegt attaisnojuma dokumentus angļu valodā ir ietverta Jūsu uzņēmuma grāmatvedības politikā vai noteikumos, ko grāmatveži izmanto savā darbā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas