E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14145
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Aizvietošanai ir jābūt noteiktai darba pienākumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2018
Ieva

Labdien! Pirms gada sāku strādāt valsts pārvaldē un vēlētos uzzināt, vai man pienākas piemaksa par prombūtnē esoša kolēģa pienākumu pildīšanu. Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. pants nosaka, ka amatpersona saņem piemaksu ne vairāk kā 30% apmērā no savas mēnešalgas. Vairākkārt esmu bijusi aizvietotāja kolēģim gan atvaļinājuma laikā, gan darbnespējas laikā, bet piemaksu ne reizi neesmu saņēmusi. Vai mans darba devējs ir tiesīgs neveikt piemaksu? Ja darba devējs ir pārkāpis likumā noteikto, kā man kā darbiniekam rīkoties turpmāk, kad plānota kolēģa aizvietošana?

A
atbild:
07. maijā, 2018
Finanšu ministrija
Lelde Grīnvalde, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 14. panta pirmo daļu amatpersona (darbinieks) saņem piemaksu ne vairāk kā 30 procentu apmērā no tai noteiktās mēnešalgas, ja papildus saviem tiešajiem amata (darba, dienesta) pienākumiem aizvieto prombūtnē esošu amatpersonu (darbinieku).  

Līdz ar to ir vērtējams, vai Jūsu amata pienākumos ir noteikta kolēģu aizvietošana vai nav. Ja aizvietošanas pienākums nav noteikts, tad likums paredz saņemt piemaksu par prombūtnē esoša kolēģa aizvietošanu, savukārt, ja amata pienākumos ir noteikta kolēģu aizvietošana, tad darba devējs ir tiesīgs piemaksu nepiešķirt.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas