E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13908
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Svarīgi ir izīrētāja un īrnieka līgumā akceptētie nosacījumi

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2018
Katrīna

Labdien! Šobrīd īrēju dzīvokli un vēlos pārtraukt līgumu, bet ir radušies sarežģījumi. Īpašnieks vēlas, lai maksāju par nākamajiem 6 mēnešiem līdz līguma termiņa beigām, kā arī līgumā ir punkts, ka Latvijas Republikas likums “Par dzīvojamo telpu īri” netiek ņemts vērā un līgums darbojas tikai pēc līgumā noteiktajiem punktiem. Vai tā var būt, ka tiek atrunāts, ka Latvijas likumi neattiecas uz konkrēto līgumu? Vēlos lauzt līgumu, jo dzīvoklī regulāri iekļūst pele, komunālie maksājumi ir augstāki, nekā bija sākotnēji noteikts, kā arī mājai ir jauni saimnieki (bet līgums it kā paliekot tas pats).

A
atbild:
01. martā, 2018
ZAB "Kalniņa, Lapsa un partneri"
Jānis Lapsa, zvērināts advokāts

Atbilstoši likuma “Par dzīvojamo telpu īri” 27. pantam dzīvojamās telpas īrniekam “ir tiesības, ja līdzēji nav norunājuši citādi un ja tam piekrīt visi īrnieka pilngadīgie ģimenes locekļi, jebkurā laikā izbeigt dzīvojamās telpas īres līgumu, par to mēnesi iepriekš rakstveidā brīdinot izīrētāju”.

Līgumā var paredzēt citu uzteikuma termiņu, taču ir prettiesiska norāde, ka likums “Par dzīvojamo telpu īri” netiek ņemts vērā. Ja puses nevar vienoties par termiņu līguma izbeigšanai/telpu atbrīvošanai, strīds risināms tiesas ceļā.

Redakcijas piebilde. Sīkāku informāciju par īres tiesisko attiecību izbeigšanu un īres līguma nosacījumu nozīmi var iegūt LV portāla rakstā “Drošības nauda, rokas nauda: atšķirība, līgumi, maksāšanas kārtība”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas