E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13603
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Vienam darbiniekam – viens darba līgums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2018
Ilze

Labdien! Vai darbiniekam, strādājot pie viena darba devēja divos amatos (katrā uz nepilnu slodzi), ir nepieciešami divi darba līgumi? Vienā amatā darbinieks strādā no 2016. gada, bet otrā tiek pieņemts vēlāk. Kā tiek skaitīts darba gads un atvaļinājums darbiniekam? Atvaļinājuma ilgums katram amatam atsevišķi četras kalendārās nedēļas? Vēlējos piebilst, ka runa ir par valsts pārvaldi.

A
atbild:
19. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbiniekam pie viena darba devēja var būt noslēgts viens darba līgums. Darba līgumattiecību laikā situācija var mainīties, piemēram, darbinieks izsaka vēlēšanos strādāt nepilnu darba laiku vai, gluži pretēji, puses vienojas, ka iepriekš nolīgtais nepilnais darba laiks no noteikta datuma tiek mainīts uz normālo darba laiku, uzdodot darbiniekam turpmāk veikt jaunus pienākumus.

Tāpēc pēc darba līguma noslēgšanas  visas turpmākās vienošanās starp darba devēju un ņēmēju darba attiecību ietvaros būs noformējamas kā vienošanās kā grozījumiem darba līgumā.  

Darbiniekam turpinot strādāt pēc vienošanās par grozījumiem darba līgumā, viņa individuālais darba gads nemainās.

Atvaļinājumu izrietoši no iepriekšminētā šim darbiniekam piešķir par nostrādāto laiku četru kalendāro nedēļu apmērā, aprēķinot vidējo izpeļņu. Divi atvaļinājumi nav jāpiešķir.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas