E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13549
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
12
1
12

Nodokļa atbrīvojums ienākumiem no lauksaimnieciskās ražošanas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. janvārī, 2018
Juris Šteinbergs

Man ir jautājums par fiziskās personas pienākumu reģistrēt saimniecisko darbību. Nodarbojos ar lauksaimniecisko darbību un neesmu reģistrējies VID kā saimnieciskās darbības veicējs, jo ienākumi no lauksaimniecības produkcijas pārdošanas nesasniedz 3000 eiro. Šogad plānoju saņemt maksājumus no LAD. Vai, nosakot šo 3000 eiro reģistrācijas slieksni, ir jāskaita klāt arī subsīdijas vai jāuzskaita tikai ienākumi no lauksaimnieciskās produkcijas pārdošanas?

A
atbild:
19. janvārī, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” noteikts, ka ienākumi no maksātāja lauksaimnieciskās ražošanas līdz 3000 eiro gadā netiek aplikti ar nodokli. Ja ienākumi pārsniedz 3000 eiro, jāreģistrējas kā saimnieciskās darbības veicējam un nodoklis jāmaksā no pārsnieguma summas. Tātad nodokļa atbrīvojums attiecas uz ienākumiem no lauksaimnieciskās ražošanas.

Arī Eiropas Savienības atbalsta lauksaimniecībai un lauku attīstībai ietvaros saņemtie maksājumi līdz 3000 eiro gadā netiek aplikti ar nodokli. Līdz ar to LAD subsīdijas nav ieskaitāmas summā, kuru pārsniedzot rodas pienākums maksāt nodokli kā saimnieciskās darbības veicējam.

VID informatīvajos materiālos aicina jautājumu un neskaidrību gadījumā zvanīt uz VID nodokļu un muitas informatīvo tālruni 67120000, konsultēties ikvienā VID klientu apkalpošanas centrā, kā arī piedāvā citas saziņas iespējas. Tās norādītas mājaslapā.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas