E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13516
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Komandējuma dienas naudu var samazināt līdz 30% apmēram

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. janvārī, 2018
Aleksandrs

Labdien! Man ir jautājums par MK noteikumu Nr. 969 13. punkta piemērošanu. Tur it rakstīts: "Ja darbiniekam ir nodrošināta bezmaksas uzturēšanās – tiek nodrošināta viesnīca (naktsmītne) un ēdināšana trīs reizes dienā (tai skaitā no citas institūcijas finanšu palīdzības līdzekļiem), ar institūcijas vadītāja atļauju par katru komandējuma dienu viņam izmaksā līdz 30% no dienas naudas (kompensācijas par papildu izdevumiem) normas." Tātad pats jautājums: ko tieši nozīmē "izmaksā līdz 30% no dienas naudas"? Tas nozīmē, ka maksimālais apmērs komandējuma naudai ir līdz 30% (un pēc būtības darbiniekam var neko nemaksāt), vai tas nozīmē, ka minimāli jāmaksā 30% no paredzētās normas? Paldies par atbildi!

A
atbild:
04. janvārī, 2018
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darba likuma 76. panta pirmās daļas 1. punkts paredz darba devēja pienākumu atlīdzināt tos darbinieka izdevumus, kuri atbilstoši darba līguma noteikumiem nepieciešami darba veikšanai vai arī radušies ar darba devēja piekrišanu, īpaši izdevumus, kas saistīti ar darbinieka komandējumu vai darba braucienu.

Kārtību, kādā atlīdzināmi izdevumi, kas saistīti ar komandējumiem un darba braucieniem, nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 969 „Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi”. Noteikumu 17. punktā ir noteikts, ka komandējuma vai darba brauciena izdevumus darbiniekam atlīdzina institūcija, kura viņu nosūtījusi komandējumā vai darba braucienā.

Noteikumu 13. punkts paredz darba devējam tiesības samazināt dienas naudu – par katru komandējuma dienu izmaksāt līdz 30% no dienas naudas, ja pastāv šādi apstākļi:

  • darbiniekam tiek nodrošināta bezmaksas uzturēšanās – tiek nodrošināta viesnīca (naktsmītne) un
  • darbiniekam tiek nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā (tai skaitā no citas institūcijas finanšu palīdzības līdzekļiem).
Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas