E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11923
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Bērnudārzs Rīgā, ja tiek mainīta dzīvesvieta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. maijā, 2017
Viktorija

Labdien! Mans bērns, 3 gadus veca meita, pašlaik iet valsts dārziņā Imantā. Tuvākajā laikā mēs plānojam pārvākties uz Purvciemu. Jaunajām mājām tuvumā atrodas privātais dārziņš, un, tā kā uz valsts dārziņu mēs diezin vai tiksim tik ātri, mēs tēmējam uz privāto. Pasakiet, lūdzu, vai, atsakoties no valsts bērnudārza un piesakoties privātajā, mums ir tiesības saņemt līdzfinansējumu, ja pašlaik esam pirmajā bērnudārzā, kur pienāca rinda (no trim, kuriem bijām pieteikušies), nevienam pirms tam nebijām atteikuši?

A
atbild:
09. maijā, 2017
Edīte Brikmane
LV portāls
Rīgas dome
Indra Vilde, Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Situācijā, ja ģimene maina dzīvesvietu no viena Rīgas mikrorajona uz otru un līdz ar to ir nepieciešams mainīt pirmsskolas izglītības iestādi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde norādīja uz divām iespējām.

Portālā www.e-skola.lv var iesniegt sludinājumu par vietas maiņu, proti, ka vietu bērnudārzā Imantā maina pret vietu Purvciemā. Veiksmīgas apstākļu sakritības gadījumā var atrasties vieta pašvaldības dārziņā jaunajā dzīvesvietā. Tāpēc pirms sludinājuma ievietošanas ir vērts apskatīties citus sludinājumus, jo ir iespējams, ka kāds jau meklē šādu variantu – mainīt bērnudārza vietu Purvciemā pret vietu Imantā.

Otra iespēja ir pāriet no pašvaldības bērnudārza uz privāto dārziņu. Ja šī iestāde ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Rīgas pašvaldību (saraksts pieejams www.e-skola.lv sadaļā „Iestāžu katalogs” – “Pirmsskolas”), tad laikā, kamēr bērns apmeklē privāto pirmsskolu, tiek izmaksāts Rīgas pašvaldības līdzfinansējums – 197,34 eiro mēnesī bērnam vecumā no pusotra līdz četriem gadiem un 145,90 eiro mēnesī bērnam obligātās izglītības vecumā (no pieciem gadiem).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas