E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10513
Lasīšanai: 2 minūtes

Precīzu atbildi var sniegt tikai “Rīgas namu pārvaldnieks”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. oktobrī, 2016
Jānis

Daudzdzīvokļu māja uz privātīpašnieka zemes. Līdz šim dzīvokļu īpašnieki maksā piespiedu zemes nomas maksu. III ceturkšņa rēķinā RNP izdalījis vēl otru maksājuma pozīciju - "Uzkrājums zemes nomas maksai", neko nepaskaidrojot. Kas tā tāda (otrā pozīcija), kamdēļ tāda vajadzīga?

A
atbild:
01. novembrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Komentē Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš: “Pēc uzdotā jautājuma par situāciju var spriest vien aptuveni: visticamāk, dzīvojamai mājai piesaistītais funkcionālais zemesgabals pieder vairākiem privātiem īpašniekiem. Ar dažiem īpašniekiem ir noslēgti līgumi par zemes nomu, un uz to pamata dzīvokļu īpašniekiem tiek nosūtīti rēķini par zemes nomas maksu. Bet, iespējams, ar kādu no zemes īpašniekiem ir sākta tiesvedība, un, kamēr tiesa nav pieņēmusi lēmumu, tiek veidots uzkrājums zemes nomas maksai, lai vēlāk būtu vieglāk samaksāt.”

Taču precīzu informāciju var sniegt tikai “Rīgas namu pārvaldnieks”. Jums būtu jāvēršas pie apsaimniekošanas uzņēmuma ar vēstuli, kurā norādīta mājas adrese un izklāstīts Jūsu jautājums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 52 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas