Atsaucoties patērētāju prasībām, ražotāji piena produktu apstrādes procesā samazina dehidrēto un daļēji dehidrēto (kondensēto, iebiezināto) pienu laktozes saturu, pārveidojot to par glikozi un galaktozi. Noteikumu grozījumi noteic prasības šādu produktu marķējumam, lai patērētāji saņemtu precīzu informāciju par produkciju.
Ir precizētas arī vispārējās marķējuma prasības, kā arī noteikti kvalitātes rādītāji daļēji iebiezinātā pienā (evaporated milk): ne mazāk par 7,5% tauku un ne mazāk par 25% kopējās piena sausnas, kā to nosaka starptautiskā Pārtikas kodeksa (Codex Alimentarius) standarts.
Noteikumos papildināts ražošanā atļauto sastāvdaļu saraksts ar pārtikas fermentiem un pārtikas piedevām, kas arī norādāms marķējumā.
Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 15. septembra noteikumos Nr. 529 “Dehidrēto piena produktu kvalitātes, klasifikācijas un papildu marķējuma prasības” ” stāsies spēkā 2026. gada 14. jūnijā un tiks publicēti oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.