Šoruden Jūrmalas Restorānu nedēļas dalībnieku īpaši veidotajā piedāvājumā izceļas pasaules garšu daudzveidība, nodrošinot viesiem starptautisku kulināro pieredzi. Lai gan Jūrmalas gardēžu pieturpunkti arī ikdienā piedāvā plašu pasaules garšu spektru – no Kaukāza un Vidusāzijas līdz Austrumeiropas un Vidusjūras kulinārajām tradīcijām –, šīs Restorānu nedēļas ēdienkartēs īpaši izceļas kulinārās pērles no Japānas, Turcijas, Armēnijas, Gruzijas, Itālijas, Francijas, Vācijas un Peru virtuvēm – gan tradicionālās, gan mūsdienīgās interpretācijās.
Papildus kulinārajai pieredzei, Restorānu nedēļa piedāvā arī lielisku iespēju izbaudīt Jūrmalas piekrastes pilsētvides daudzveidību. Viesi var izvēlēties baudīt maltīti uz pilsētas galvenās artērijas – Jomas ielas restorānos, Bulduru lepno villu un savrupmāju apkaimē, Lielupes krastā, kādā no pilsētas kūrortviesnīcām, pludmalē ar skatu uz horizontu vai Jūrmalas tālākajā rietumu punktā, līdzās neskartajam Jaunķemeru liedagam. Tāpat iespējams izbaudīt arī Ķemeru vēsturiskā kūrorta parka īpašo atmosfēru vai iepazīt dažādās Jūrmalas apkaimes, katru ar savu unikālo vidi un neatkārtojamo rudens noskaņu – pilsētā, kas dzīvo dabas ritmā.
Šogad Restorānu nedēļas pieturpunktu sarakstu veido: “Michelin” 2024. un 2025. gada ceļvedī iekļautais 36. line Grill Restaurant, restorāni Faces, Grill & Fish, Grilbārs House of Light, Il Sole, Sakura, Villa Joma, Zelta teļš, Lielupe, Laivas, MO:Restbar, Majorenhoff, Neptūns, View&Seafood Grill, Randevu un Lokāls Veranda. Sarakstā iekļauti arī armēņu restorāni Nojan Tapan, Yerevan Pandok un Zangezur, gruzīnu restorāni Kaheti, Kinza House, Mimino un Marani, kā arī kafejnīcas Zem burām, Annas mājas kafejnīca, Kafijas stūrītis un taverna Pie Kļavas.
Iepazīties ar restorānu īpaši veidoto ēdienkaršu piedāvājumu iespējams vietnē www.visitjurmala.lv