Šoruden vienojošais pavediens ir dažādu pasaules nacionālo virtuvju gars, kas izcelts rudens ražas bagātībā – ēdienkartēs galveno lomu ieņem ķirbis, āboli un bumbieri, cidonijas, meža sēnes un sakņu dārzeņi. Tie parādās gan sildošās krēmzupās un risoto, gan desertos ar karamelizētiem augļiem un riekstiem. Latvijas forele, sams un bute tiek pasniegti līdzās medījumam un meža veltēm, savijoties ar Vidusjūras, Kaukāza un Āzijas virtuves niansēm.
Šī gada ēdienkartēs īpaši izceļas kūpinājumu un trifeļu akcenti – no liellopa Velingtona un brieža muguras ar meža sēņu mērci līdz pīles un jēra interpretācijām. Jūras velšu piedāvājumu bagātina Fēru salu lasis, tīģergarneles, skumbrija un līdaka. Savukārt starptautiskie virtuves akcenti atklājas plašā amplitūdā – no gruzīnu klasiskajiem sautējumiem līdz armēņu sātīgajiem ēdieniem, no Vidusjūras tavernu gardumiem līdz japāņu ielas ēdiena favorītiem.
Arī deserti kļuvuši par neatņemamu kulinārā stāsta sastāvdaļu – piedāvājums ietver gan bumbieru tartletes un cidoniju mille-feuille, gan franču klafutī un itāļu klasiku – tiramisu, kanoli un panna cotta. Vairākos restorānos deserts tiek papildināts ar šefpavāra komplimentu vai dzēriena pāri, kas maltīti padara par pilnvērtīgu gastronomisku ceļojumu.
Restorānu nedēļa Jūrmalā šoruden ir daudzveidīgs garšu ceļojums – no vietējā meža līdz tālām pasaules malām, ar šefpavāru radošiem komplimentiem, piemeklētiem dzērieniem un veģetārām vai vegānām alternatīvām, kas rudens sezonu padara īpaši baudāmu ikvienam.
Šī gada Restorānu nedēļā piedalās: restorāni 36. line Grill Restaurant, Faces, Laivas, Bagete, Villa Joma, Dilettante Jūrmala, Randevu, Baltic Beach Hotel restorāni VIEW Restaurant – Seafood & Grill un Il Sole, Hotel Jūrmala Spa restorāns Jūrmala, kā arī Mo:Restbar,Vasarnīca, grilbārs House of Light, Grill & Fish Jomas terase, taverna-picērija Pie Kļavas, kafejnīcas Alba, Cafe 53 un Annas Mājas kafejnīca, gruzīnu virtuves restorāni Kaheti un Kinza House, armēņu virtuves restorāns Nojan Tapan, japāņu suši restorāns Sakura, kā arī itāļu restorāns Lokāls Veranda un Vidusjūras un Eiropas virtuves restorāns Majorenhoff. Šogad dalībnieku lokam pievienojies arī jaunatvērtais restorāns Stacija Vaivari Kitchen, apliecinot, ka Jūrmalas gastronomijas ainava turpina attīstīties un kļūst arvien daudzveidīgāka.
Plašāka informācija par Restorānu nedēļu un visu dalībnieku ēdienkartes pieejamas Jūrmalas tūrisma vietnē – visitjurmala.lv.