DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

NATO aicina pētniekus piedalīties grantu programmā inovāciju veicināšanai drošības jomā 

NATO izsludinājusi “Vadošā zinātnieka grantu programmu” (“NATO Chief Scientist Grants Programme”), aicinot līdz 15. novembrim iesniegt pētniecības projektus, kas vērsti uz zinātnes attīstību un globālās drošības veicināšanu. 

NATO grantu programmas kopējais finansējums ir 500 000 eiro, un tā paredzēta izcilības veicināšanai zinātnes un tehnoloģiju pētniecībā. Programmā var piedalīties pētnieki no NATO dalībvalstīm, projekta atbalsta gadījumā saņemot 25 000 līdz 100 000 eiro projekta izstrādei.  

Grantu programmas ietvaros var iesniegt projektus tādās jomās kā atturēšana un aizsardzība, daudzveidība zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomās, jaunās un transformējošās tehnoloģijas, kā arī zinātnes un tehnoloģiju elastīgums un prognozēšana. 

Uz grantu programmas finansējumu var pretendēt NATO dalībvalstu pilsoņi, kuri strādā NATO valstu valdībās, pētniecības institūtos, nevalstiskajās organizācijās vai privātajā sektorā vai ir ar tām saistīti. Pretendentiem jābūt tās valsts rezidentiem, kurā atrodas iestāde, kurā viņi strādā. Programmā īpaši aicinātas piedalīties sievietes, iesniedzot projektus zinātnes, tehnoloģiju, inženierzinātņu un matemātikas jomās. 

Pretendentiem jāiesniedz pieteikuma veidlapa, kurā jāiekļauj piedāvājums, kas saistīts ar kādu no grantu programmas jomām. Priekšlikumos jāiekļauj uz nākotni vērsts vispārējs problēmas izklāsts, un tajos jācenšas sasniegt gan zinātnisko izcilību, gan reālu ietekmi uz drošību. Projektiem jātiek pabeigtiem līdz 2025. gada beigām. 

Pieteikumu iesniedzējiem arī jāapraksta priekšlikumu ekonomiskā dzīvotspēja un jāiekļauj atsauce uz pieteikuma iesniedzēja pieredzi līdzīgu projektu īstenošanā. Pieteikumā jāiekļauj ar priekšlikumu saistīto iespējamo risku novērtējums un riska novēršanas plāns. 

NATO grantu programmai iespējams pieteikties šeit: https://natochiefscientistgrants.com/application/. Ar jautājumiem par dalību programmā, var vērsties NATO, rakstot uz e-pastu mbx.sto@hq.nato.int. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI