DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Skolēnu brīvlaikā 100 jaunieši brīvprātīgi iesaistīsies Rīgas parku sakopšanā 

Publicitātes foto

Rudens brīvlaikā SIA “Rīgas meži” sadarbībā ar Rīgas 40. vidusskolas skolēnu pašpārvaldi īstenos projektu "Tīra Rīga". Tā laikā ap 100 jauniešiem no dažādām Latvijas izglītības iestādēm piedalīsies galvaspilsētas parku rudens sakopšanas darbos. Šādā veidā tiks veicināta jauniešu iesaiste brīvprātīgajā darbā, kā arī veidota izpratne par vides sakopšanas, saglabāšanas un ilgtspējas nozīmi. 

Projekta ietvaros ir plānotas divas talkas. Pirmā notiks Operas skvērā otrdien, 22. oktobrī; šajā talkā piedalīsies ap 60 jauniešiem. Otrā parku sakopšanas talka norisināsies trešdien, 23. oktobrī Mārupītes parkā, Skulptūru dārzā, kurā piedalīsies ap 40 talciniekiem. Talku laikā jaunieši ne tikai sakops parku teritorijas, bet arī sagatavos putnu barotavas. Tās vēlāk tiks izvietotas Rīgas dārzos un parkos.  

Mediju pārstāvji ir laipni aicināti piedalīties pasākumā. Publicitātes nolūkos pasākuma laikā filmēs un fotografēs. 

Talku norises vietas un laiks: 

Tradicionāli, tuvojoties vēsam laikam, iedzīvotāji vēlas parūpēties par putniem, izliekot dabā vai pie mājām putnu barotavas. Bet ne vienmēr cilvēku sarūpētās barotavas ir putniem drošas un draudzīgas. Tāpat ne visi produkti, kas tiek likti barotavās, ir piemēroti mazajiem lidotājiem. Ja ir vēlme ziemā parūpēties par putniem, svarīgi to darīt pareizi, lai nekaitētu lidotāju veselībai un drošībai. 

Talku laikā “Rīgas mežu” speciālisti stāstīs jauniešiem par to, kāda pārtika putniem ir vispiemērotākā un kādas barotavas – visdrošākās.  

Ar šīm talkām tiks iedibināta jauna tradīcija – rīkot putnu barotavu veidošanas talkas sadarbībā ar izglītības iestādēm, apkaimēm un citām sabiedrības grupām. Šo pasākumu mērķis būtu mainīt sabiedrības ieradumus putnu barošanā. 

Talkas iecerētas kā praktiski un izglītojoši pasākumi, kas dos jauniešiem iespēju parūpēties par pilsētas zaļajām teritorijām un to spārnotajiem iemītniekiem, kā arī gūt padziļinātu izpratni par ilgtspējīgu vidi un dabas aizsardzību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI