DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā atklāts multifunkcionāls sporta laukums 

Publicitātes foto

Otrdien, 15. oktobrī, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Ruses ielā 22, sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atklāts atjaunotais sporta laukums, kurā kopējās ieguldītās investīcijas sasniedz 2,6 miljonus eiro (ar PVN).  

“Rīga kopā ar Latvijas Futbola federāciju ir izbūvējusi modernu futbola laukumu, multifunkcionālos laukumus, skrejceliņus un citas sporta zonas, kas dos iespēju bērniem gan trenēties, gan piedalīties sacensībās. Tāpat mazākajiem būs iespēja pavadīt brīvo laiku, aktīvi darbojoties bērnu rotaļu laukumā. Ar šo projektu mēs uzlabojam skolas teritoriju un radām iespēju iedzīvotājiem aktīvai un veselīgai dzīvei. Sporta laukums būs pieejams ne tikai izglītības iestādes audzēkņiem, bet arī visiem Rīgas iedzīvotājiem pēc mācību stundām. Lai šis stadions kļūst par jauno sportistu panākumu atslēgu,” pauž Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks. 

“Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas āra sporta kompleksa atklāšana, tostarp arī FIFA kvalitātes standartiem atbilstoša futbola laukuma izveide, ir lielisks piemērs, kā Latvijas Futbola federācijas (LFF) un pašvaldības veiksmīga sadarbība var sniegt būtisku ieguldījumu sabiedrības labā. Šāda līmeņa infrastruktūra ne tikai veicina veselīga un aktīva dzīvesveida popularizēšanu, bet arī rada iespējas bērniem un jauniešiem attīstīt savas prasmes un potenciālu. Tā ir ilgtermiņa investīcija mūsu nākotnē, kas sekmēs sporta attīstību un sabiedrības saliedētību,” norāda LFF viceprezidents Olafs Pulks. 

Teritorijā izbūvēts futbola laukums (66x43 metri), divi 2 multifunkcionālie laukumi, Minipitch laukums (13x20 m), skrejceliņš ar četrām joslām, tāllēkšanas sektors, ielu vingrošanas rīki, galda spēles – teniss un tekbols, moduļi – ģērbtuves, sanitārais un WC, bērnu rotaļu laukums, atjaunots segums, soliņi ar un bez atzveltnēm, atkritumu urnas, velonovietnes, skeitbordu un skrejriteņu turētāji, velo remonta stacija, labiekārtotas saimniecības zonas, žoga izbūve, apgaismojuma un videonovērošanas izbūve, zāliena atjaunošana. Kopējā sporta laukuma platība – 32 742 m2 

Sporta laukuma atklāšanā piedalījās Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks, Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Dainis Locis, Izglītības kultūras un sporta departamenta direktora p.i. Ivars Balamovskis, Īpašuma departamenta Būvniecības pārvaldes priekšnieks Māris Mežzīle, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijas direktore Svetlana Semenko, kā arī Latvijas Futbola federācijas viceprezidents Olafs Pulks.  

Projekts īstenots, piesaistot valsts kases aizdevumu un noslēdzot līgumu 2023. gada 13. jūnijā ar pilnsabiedrību “Guliver Construction”. Kopējās investīcijas stadiona būvniecībā 2 600 069.79 miljoni eiro ar PVN.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI