DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti Viļņā spriedīs par Baltijas valstu lomu mākslīgā intelekta attīstīšanā

Parlamentārieši no Baltijas valstīm 18.oktobrī pulcēsies Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, lai gadskārtējā Baltijas Asamblejas sesijā spriestu par reģionam būtiskiem jautājumiem un stiprinātu sadarbību starp mūsu valstīm un plašākā līmenī. Parlamentāriešu uzmanības centrā būs jautājums par Baltijas valstu lomu mākslīgā intelekta attīstīšanā.

Asamblejas 43.sesijā ievadvārdus teiks Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa, Igaunijas Rīgikogu priekšsēdētājs Lauri Husars (Lauri Hussar) un Lietuvas Seima priekšsēdētāja Viktorija Čmilīte-Nilsena (Viktorija Čmilytė-Nielsen).

Latvijas parlamentu Asamblejas sesijā Viļņā pārstāvēs Latvijas delegācijas vadītājs, Asamblejas viceprezidents Jānis Vucāns, delegācijas vadītāja vietnieks Jānis Reirs, kā arī delegācijas locekļi Ilze Indriksone, Līga Kļaviņa, Andris Kulbergs, Ervins Labanovskis, Viktorija Pleškāne, Uģis Rotbergs un Juris Viļums.

Asamblejas sesijas ietvaros sanāks arī parlamentu un izpildvaras sadarbības platforma – 30.Baltijas Padome. To vadīs Baltijas Asamblejas prezidents Andrjus Kupčinsks (Andrius Kupčinskas) un Lietuvas ārlietu ministrs, Baltijas Ministru padomes Sadarbības padomes priekšsēdētājs Gabrieļus Landsberģis (Gabrielius Landsbergis). Padomi uzrunās arī Latvijas tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere un Igaunijas ārlietu ministrs Marguss Cahkna (Margus Tsahkna).

Baltijas Asamblejas Prezidija, Latvijas tieslietu ministres, Igaunijas un Lietuvas ārlietu ministru preses konferences tiešraidi angļu valodā būs iespējams vērot piektdien, 18.oktobrī, pulksten 13.00 Lietuvas parlamenta oficiālajā “YouTube” kanālā: https://www.youtube.com/live/Wcc-Wf68o18

Savukārt sesijas ieskaņā ceturtdien, 17.oktobrī, paredzēta Asamblejas balvu pasniegšanas ceremonija. Tajā balvu mākslā saņems Dāvis Sīmanis par starptautiski novērtēto, Berlīnes kinofestivālā apbalvoto spēlfilmu “Marijas klusums”. Filma ir Latvijas un Lietuvas kopražojums, kas augstā mākslinieciskā līmenī runā par visai Baltijai nozīmīgiem un liktenīgiem vēsturiskiem notikumiem. Balvu literatūrā piešķirs igauņu rakstniekam un dzejniekam Reinam Raudam (Rein Raud) par noveli “Katkurong” (“Sērgas vilciens’’). Savukārt Asamblejas balvu zinātnē saņems lietuviešu zinātnieks Lims Kupčinsks (Limas Kupčinskas) par izcilu ieguldījumu fundamentālajos un klīniskajos pētījumos, inovācijām gremošanas un aknu slimību jomā, kā arī profesionāliem zinātniskiem sasniegumiem. Ceremonijā tiks pasniegtas arī Asamblejas medaļas.

Informācija par Baltijas Asambleju:
Baltijas Asambleja ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentu sadarbības institūcija, kas izveidota 1991.gada 8.novembrī. Asamblejā katru Baltijas valstu parlamentu pārstāv 12-16 deputāti. Asambleja ir koordinējoša un konsultatīva institūcija. Tā ir tiesīga nacionālajiem parlamentiem, valdībām un Baltijas Ministru padomei izteikt savu viedokli rezolūciju, lēmumu, deklarāciju un ieteikumu formā un pieprasīt atbildes par to, kā risināti Asamblejas dienas kārtības aktuālie pārrobežu jautājumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI