DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Parlamentārās izmeklēšanas komisija izbraukuma sēdē apmeklēs “Rail Baltica” infrastruktūras objektus

Lai iepazītos ar topošajiem “Rail Baltica” infrastruktūras objektiem, pirmdien, 14.oktobrī, parlamentārās izmeklēšanas komisija par “Rail Baltica” projekta īstenošanu dosies izbraukuma sēdē.

“Mums savām acīm ir jāredz “Rail Baltica” būvobjekti lidostā “Rīga” un Rīgas centrālajā stacijā, jāierauga sekas nemitīgajām projekta izmaiņām, kas ir viens no iemesliem milzīgajam projekta sadārdzinājumam,” uzsver komisijas priekšsēdētājs Andris Kulbergs.

Paredzēts, ka pulksten 13.20 parlamentārās izmeklēšanas komisija apmeklēs topošo “Rail Baltica” pasažieru termināli lidostā “Rīga”, savukārt pulksten 15.30 – Rīgas centrālo dzelzceļa staciju.  Ar būvobjektiem sēdes dalībniekus iepazīstinās SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" pārstāvji. Tāpat plānots, ka izbraukuma sēdes noslēgumā medijiem būs iespēja iztaujāt komisijas priekšsēdētāju.

Mediju pārstāvjiem, iepriekš piesakoties, ir iespēja kopā ar komisijas locekļiem apmeklēt ar “Rail Baltica” projektu saistītos būvobjektus, informē A.Kulbergs. Infrastruktūras objektu apmeklējumam mediju pārstāvjiem jāpiesakās līdz pirmdienas, 14.oktobra, pulksten 10.00, sazinoties ar SIA ''Eiropas Dzelzceļa līnijas'' pārstāvi Lindu Pastari pa tālruni 29374438 vai e-pastu linda.pastare@edzl.lv.

Saeima 13.jūnijā pēc 34 deputātu ierosinājuma izveidoja parlamentārās izmeklēšanas komisiju, lai apzinātu “Rail Baltica” projekta īstenošanā pieļautās kļūdas, vienlaikus panākot, ka tas kļūst par prioritāru valdības jautājumu, lai lēmumi tiktu pieņemti caurredzami un savlaicīgi, kā arī ievērojot Latvijas valsts un visas sabiedrības intereses, ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un valsts budžetu.

Latvijas prognozētās izmaksas šajā projektā no 1,97 miljardiem eiro pieaugušas līdz 9,59 miljardiem eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI