DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Idejas valsts konkurētspējas stiprināšanai meklē vēl nebijušā hakatonā 

FOTO: Gints Ivuškāns

Valsts pārvaldes darbinieki, politikas veidotāji, uzņēmēji, akadēmiskās vides pārstāvji, investori un studenti vēl nebijušā hakatonā identificē un attīsta idejas valsts konkurētspējas attīstībai, tostarp, inovāciju, produktivitātes, cilvēkkapitāla attīstībai, birokrātijas mazināšanai, datos balstītu lēmumu pieņemšanai, valsts pārvaldes rīcībspējas stiprināšanai utt. Idejas tiks validētas un izmantotas Valsts prezidenta izveidotās Valsts konkurētspējas komisijas darbā un starptautiskā konkurētspējas jautājumiem veltītā forumā, kas plānots 25. oktobrī Rīgas pilī.   

Valsts konkurētspējas hakatonu organizēja Valsts prezidenta kanceleja un Valsts konkurētspējas komisija sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centru.  

Pieredzējušu mentoru vadībā hakatona dalībnieki, strādājot starpdisciplinārās komandās, attīstīja risinājumus Valsts konkurētspējas komisijas definētiem konkurētspējas virzieniem. Komandas prezentēja datu izmantošanas modeli vienotai datu analīzei, sistematizēšanai un izmantošanai rīcībpolitikas veidošanā; risinājumus digitālo prasmju celšanai uzņēmumu un sabiedrības vajadzībām; digitālu hibrīdrisinājumu skolēnu matemātikas prasmju stiprināšanai; piedāvājumu iepirkumu procesa optimizācijai; kā arī ideju par vienota ietvara izveidi valsts kapitālsabiedrību ieguldījuma vairošanai inovācijās.  

«Ir apritējis jau gads, kopš izveidota Valsts konkurētspējas komisija. Šis pasākums iezīmēja nozīmīgu pāreju no priekšizpētes darbiem un vairāku iniciatīvu īstenošanas uz jau plašākas sabiedrības, dažādu nozaru līderu un augsta līmeņa lēmumu pieņēmēju iesaistīšanu tālākās dienas kārtības veidošanā. Tikai strādājot kopā zem viena karoga par Latvijas attīstību, mēs varam veicināt izpratni par nepieciešamību ieviest tik ļoti nepieciešamās pārmaiņas Latvijas konkurētspējas veicināšanai, kā arī vairot motivāciju šī uzdevuma paveikšanai,» pasākuma nozīmi pasvītro RTU inovāciju prorektore Liene Briede.  

RTU Zinātnes un inovāciju centram ir plaša pieredze dažādu vietēja un starptautiska mēroga hakatonu organizēšanā, kas teju desmit gadu garumā ir ļāvis uzkrāt vērtīgas zināšanas ideju ģenerēšanā un inovāciju veicināšanā. Daudzi hakatoni līdz šim veiksmīgi īstenoti, sadarbojoties ar industrijas spēlētājiem, piesaistot augsta līmeņa speciālistus un profesionāļus no dažādām jomām.  

Valsts konkurētspējas komisija apvieno izglītības, zinātnes un uzņēmējdarbības ekspertus. Tā darbojas kā Valsts prezidenta institūcijas stratēģiskā domnīca datos un analīzē balstītu secinājumu un rīcības modeļu veidotājs, lai veicinātu Latvijas novērtējuma uzlabojumu inovāciju un konkurētspējas rādītājos. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI