DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīdzinieki arī šogad bez maksas varēs nodot savāktās koku un krūmu lapas 

Rīgas pašvaldība jau trīspadsmito gadu, sākot ar 2. novembri, piedāvās iedzīvotājiem iespēju četrās nedēļas nogalēs novembrī un pirmajā decembra dienā bez maksas nodot savāktās koku un krūmu lapas. 

Lapu nodošana notiks 31 vietā Rīgas apkaimēs no 2. novembra līdz 1. decembrim, galvenokārt sestdienās un svētdienās, bet dažās vietās arī atsevišķās darba dienās.  

Iedzīvotājiem jāņem vērā, ka lapas nevar nodot maisos – tās nodošanas punktos būs jāizber. Tāpat arī iztukšotie maisi katram iedzīvotājam pēc tam ir jāsavāc pašam.  

Iedzīvotājiem jāievēro, ka lapas nedrīkst iepriekš atvest un atstāt, kā arī lapām nedrīkst būt citu atkritumu piemaisījumu. Uz lapu nodošanas punktiem nedrīkst vest nolietotu sadzīves tehniku, mēbeles vai būvgružus, vai lapas samaisīt ar sadzīves atkritumiem. 

Katrā no lapu savākšanas projekta norises dienām piedalīsies Ārtelpas un mobilitātes departamenta (ĀMD) Uzturēšanas pārvaldes pārstāvji, sekojot līdzi situācijai, koordinējot lapu nodošanu, kontrolējot specializētā atkritumu savākšanas transporta virzību, kā arī iespēju robežās palīdzot iedzīvotājiem (vecāka gada gājuma cilvēkiem un sievietēm) izbērt lapas no maisiem. 

Tāpat projekta norises laikā, kā arī pirms un pēc projektā noteiktajiem datumiem, lapu savākšanas punktos pastiprināti patrulēs Rīgas pašvaldības policija, lai novērstu vai ierobežotu nesankcionētu atkritumu – lapu izmešanu. 

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka par atkritumu apsaimniekošanas noteikumu pārkāpšanu piemēro brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai no 70 līdz 1000 eiro. 

Pērn iedzīvotāji šādi nodevuši 2768 tonnas lapu, savukārt 2022. gadā – 2968 tonnas. 

Neskaidrību gadījumā aicinām zvanīt ĀMD Uzturēšanas pārvaldes Teritoriju apsaimniekošanas nodaļas pārstāvjiem darba dienās, darba laikā no plkst. 8.30 līdz plkst. 17.00: 

  • Labā krasta sektors (Latgales apkaime – 67013579, 67026654; 
  • Labā krasta sektors (Rīgas Vidzemes priekšpilsēta un Ziemeļu rajons) –  67105924, 67181896; 
  • Kreisā krasta sektors (Rīgas Kurzemes rajons un Zemgales priekšpilsēta) – 67026145, 67181848 vai 67013578.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI