DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents aicina uzturēt regulāru un iekļaujošu dialogu starp valsts pārvaldi un Latvijas aizsardzības industrijas pārstāvjiem 

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

7. oktobrī pēc Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča iniciatīvas Rīgas pilī notika diskusija par aizsardzības industrijas priekšrocībām un izaicinājumiem Latvijā, tās lomu aizsardzības spēju stiprināšanā un ilgtermiņa atbalsta Ukrainai nodrošināšanā.  

“Šī diskusija iezīmēja virzienus un administratīvos procesus, kas ir darāmi gan no Aizsardzības ministrijas, gan Ekonomikas ministrijas, kā arī industrijas puses. Pirmkārt, ir jāpabeidz darbs pie aizsardzības industrijas attīstības stratēģijas. Otrkārt, jānodrošina regulārs dialogs starp valsts pārvaldi, uzņēmēju asociācijām un uzņēmumiem, lai pārspriestu konkrētas lietas, kas veicina vai traucē valsts aizsardzības vajadzībām atbilstošas industrijas attīstību. Jautājumus par paveikto nozares attīstībā iekļaušu arī turpmākajās Nacionālās drošības padomes sēdēs,” diskusijas laikā pauda Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.  

Diskusijā piedalījās aizsardzības ministrs Andris Sprūds un ekonomikas ministrs Viktors Valainis,  kā arī aizsardzības industrijas asociācijas pārstāvji un uzņēmēji, daloties ar savu redzējumu par paveikto un turpmāk īstenojamajiem soļiem industrijas kapacitātes celšanā un efektīvas valsts un privātā sektora sadarbības veicināšanā, kā arī pārrunājot tiesiski normatīvā regulējuma atbilstību ģeopolitiskajai nepieciešamībai. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI