DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicinājums apspriest plānoto koku ciršanu Dienvidu kapsētas paplašināšanai

Saistībā ar Dienvidu kapsētas teritorijas paplašināšanas ieceri, Liepājas pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties publiskajā apspriešanā par paredzēto koku ciršanu kapsētas teritorijā. Savu viedokli iedzīvotāji var izteikt līdz 16. oktobrim.

Apstādījumu uzraudzības komisijā saņemts projektētāju SIA "GEO consultants" iesniegums un izskatīts jautājums par plānoto Dienvidu kapu teritorijas daļas paplašināšanu Klaipēdas ielā 150. (kad. apz. 17000430087). Publiski pieejamai kapsētai plānoti divi jauni sektori, izmēros līdzīgi esošajiem. Paredzēts izveidot: gājēju celiņus, ceļu transporta iebraukšanai un izbraukšanai no teritorijas, autostāvvietu, ūdens ņemšanas vietu, vietu atkritumu konteinera novietošanai. Pašlaik zemesgabala daļa, kur plānots paplašināt apbedījuma vietas ir daļēji aizaugusi ar kokiem, krūmiem un zāli.

Saistībā ar būvniecības ieceri Apstādījumu uzraudzības komisija noteikusi, ka publiskā apspriešana nepieciešama par 140 koku nozāģēšanas ieceri: 98 āra bērziem, 16 parastajām apsēm, diviem parastajiem ošiem, piecām parastajām kļavām, trīs parastajām priedēm, vienu trauslo vītolu, pieciem pūpolvītoliem, astoņiem melnalkšņiem, vienu balzāma papeli un vienu smaillapu vītolu, kas aug Klaipēdas ielā 150 – Dienvidu kapsētas teritorijas daļas paplašināšanas vietā.

Papildus tam komisija, pirms lēmuma par atļaujas izsniegšanu divu melnalkšņu nociršanai, pieprasījusi Dabas aizsardzības pārvaldes atzinumu.

Kā informē Liepājas Kapsētu pārvalde – Dienvidu kapsētā ik gadu tiek piešķirtas 200–250 jaunas apbedījumu vietas. No 2018. gada jau ir uzsākta apbedījumu veikšana pēdējos divos uzbērtajos apbedījumu sektoros. Ņemot vērā to aizpildījumu un vidējo apbedījumu skaitu gada laikā, var prognozēt, ka brīvās apbedījumu vietas šajos sektoros beigsies pēc 4–5 gadiem, tādēļ ir nepieciešams savlaicīgi plānot kapsētas paplašināšanu. Izveidojot divus jaunus apbedījumu sektorus, tiktu radītas aptuveni 2 400 jaunas kapu vietas, kas būtu pietiekami tuvākajiem 10–15 gadiem. Dienvidu kapsētā ir brīvas teritorijas kapsētas paplašināšanai, savukārt citas pilsētas kapsētas paplašināt un izveidot jaunas apbedījumu vietas nav iespējams.

Ņemot vērā būvprojekta nozīmību un to, ka tas vēl ir izstrādes stadijā, lai rastu pēc iespējas labākus risinājumus, aicinām iedzīvotājus izteikt vērtējumu.

Savu viedokli iedzīvotāji var izteikt no 7. līdz 16. oktobrim, aizpildot anketu Liepājas e-pakalpojumu portālā.

Koku foto fiksāciju un detalizētāku informāciju par būvniecības ieceri un projekta risinājumiem skatīt publiskās apspriešanas planšetē (skatīt PDF failu)

Publiskās apspriešanas laikā uz vietas būs izvietota informatīva publiskās apspriešanas planšete. Planšete klātienē apskatāma arī pašvaldības iestāžu administratīvajā ēkā Peldu ielā 5.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Apstādījumu uzraudzības komisija pieņems galējo lēmumu par koku ciršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI