DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ar vērienīgām aktivitātēm norisināsies EPALE Kopienas konference “Sieviete IKT: labā prakse un izaicinājumi”

No 15. līdz 17. oktobrim EPALE Latvija Nacionālais atbalsta dienests aicina ikvienu, kurš darbojas pieaugušo izglītības jomā vai ir ar to saistīts pastarpināti, piedalīties EPALE Kopienas konferences pasākumos, kā arī EPALE Latvija Nacionālā atbalsta dienesta konferencē “Sieviete IKT: labā prakse un izaicinājumi”, kas notiks 17. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 14.40 klātienē Rīgā, kā arī ikvienam interesentam konferences norisei būs iespēja sekot tiešraidē.

EPALE Kopienas konferences 2024 “Uz priekšu. Pieaugušo izglītība: pārmaiņu veicināšana, rītdienas veidošana” norisināsies no 15. līdz 17. oktobrim un ikvienam interesentam tai būs iespēja sekot attālināti.

EPALE Kopiena aicina iedomāties pasauli, kurā mācīšanās un izglītošanās nekad nebeidzas un kurā katram pieaugušajam ir iespēja sevi atklāt no jauna, būt savas dzīves un pasaules virzītājam un veidot rītdienu. Konferences dalībniekus gaida iedvesma, izaicinājumi un ceļš uz pārmaiņām. Konference ir kā katalizators pieaugušo izglītības aktivizēšanai un iespēja ielūkoties nākotnē, kurā pieaugušo izglītība tiek kopta un cildināta.

Trīs konferences dienu laikā tiks apskatītas 3 galvenās tēmas:

  • 15. oktobrī – kvalifikācijas celšana un pārkvalifikācija digitālajai pārejai,
  • 16. oktobrī – pieaugušo izglītība kā līdzeklis izkļūšanai no nabadzības,
  • 17. oktobrī – pieaugušo izglītības iespējas attīstībai.

Konferences atklāšana, plenārsesijas, paneļdiskusijas un lekcijas būs pieejamas tiešsaistē EPALE platformā, kā arī Facebook un LinkedIn.

EPALE Kopienas konferences 2024 “Uz priekšu. Pieaugušo izglītība: pārmaiņu veicināšana, rītdienas veidošana” programma pieejama ŠEIT.

EPALE Kopienas konferenci veido arī virkne nacionālo blakuspasākumu. Aicinām ar tiem iepazīties ŠEIT.

EPALE Kopienas konferences ietvaros pirmo reizi EPALE vēsturē tiek organizēts pasākums, kas veltīts tieši EPALE kopienas visaktīvākajiem dalībniekiem. Pasākums notiks Boloņā, Itālijā, 15. oktobrī paralēli EPALE Kopienas konferencei. Dalībniekiem būs iespēja piedalīties konferences pirmās dienas sesijās, kā arī iesaistīties dažādās aktivitātēs.

EPALE kopienas visaktīvāko dalībnieku jeb EPALE Varoņu pasākuma mērķis ir apbalvot aktīvos kopienas dalībniekus ar īpašu pasākumu, stiprināt dalībnieku piederības sajūtu kopienai, veicināt sadarbību starp EPALE dalībvalstīm, kā arī nodrošināt padziļinātu mācīšanās pieredzi un savstarpējo diskusiju.

Pasākumā piedalīsies gandrīz 50 dalībnieki no visām EPALE valstīm. Tos pēc noteiktiem kritērijiem izvirzīja EPALE Centrālais atbalsta dienests sadarbībā ar nacionālajiem atbalsta dienestiem.

Latviju EPALE Varoņu pasākumā pārstāvēs EPALE Kurzemes reģiona koordinatore, Liepājas Izglītības pārvaldes speciāliste, karjeras konsultante un pieaugušo izglītības eksperte Agnese Lejniece un EPALE Vidzemes reģiona koordinatore, biedrības "Project Net" valdes locekle, "Senioru universitātes" Latvijā dibinātāja Iveta Cīrule.

Par iespēju piedalīties EPALE Varoņu pasākumā Agnese Lejniece saka: “Esmu patīkami pārsteigta par augsto novērtējumu un pateicīga par doto iespēju piedalīties starptautiskajā EPALE konferencē! EPALE kopienā ir spēks un priecāšos satikt arī kolēģus no visas Eiropas, lai kopīgi iedvesmotos jaunam darba cēlienam un dalītos pieredzē par pieaugušo izglītību Latvijā!”.

Iveta Cīrule papildina: “Esmu pagodināta un priecīga būt viena no EPALE lielās ģimenes. Izglītība ir mana kaislība, dzīvesveids un darbs. Es ticu, ka izglītība dažādos līmeņos - no mūžizglītības līdz augstākajai izglītībai, no universitātes līdz vecāko klašu skolām, un izglītība dažādās formās - formālā, neformālā un ikdienējā veicina mūsu personības attīstību.

Mācīšanās ir vislabākais vingrinājums cilvēka smadzenēm un labklājībai. Sociālās inovācijas izglītībā var sasniegt viegli - jāpārvērš savas idejas darbībā!”.

  • 15. oktobrī plkst. 14.00 EPALE Kopienas konferences ietvaros EPALE Nacionālais atbalsta dienests Latvijā pieaugušo izglītotājiem un interesentiem par iespējām pilnveidot mācību procesu pieaugušajiem ar disleksiju aicina piedalīties ERASMUS+ projekta “Enhancing Digital Tools for an Inclusive Dyslexia Adult Education” (2022-1-IT02-KA220-ADU-000087842) diskusijā.

Diskusija notiks tiešsaistē. Dalībnieki aicināti reģistrēties līdz 15. oktobrim plkst. 10.00, aizpildot anketu ŠEIT.

Vairāk par diskusiju aicinām lasīt ŠEIT.

  • 17. oktobrī EPALE Nacionālais atbalsta dienests Latvijā rīko EPALE Kopienas konferences blakuspasākumu - konferenci “Sieviete IKT: labā prakse un izaicinājumi”. Konference notiks klātienē Rīgā un tai būs iespēja sekot arī attālināti.

Konferences mērķis ir mazināt sabiedrības stereotipus par sievietes iesaisti informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē, izceļot labās prakses piemērus un stāstus par sievietes ceļu IKT nozarē.

Konferences mērķauditorija ir pieaugušo izglītības īstenotāji un nodrošinātāji, darba devēji – IKT nozares pārstāvji, sievietes – IKT nozares profesionāles, kā arī tās sievietes, kuras vēl ir tikai ceļā uz IKT nozari, politikas veidotāji, andragogi, kā arī ikviens interesents.

Konferencē un paneļdiskusijā uzstāsies un ar labās prakses piemēriem dalīsies veiksmīgās un Latvijas IKT nozarē atpazīstamās profesionāles. Konferences programma pieejama ŠEIT.

Konference notiks 17. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 14.40 klātienē Rīgā, Latvijas Universitātes Microsoft zālē, Oskara Kalpaka bulv. 4, 2.stāvā, kā arī ikvienam interesentam būs iespēja sekot konferencei attālināti EPALE Latvija Facebook profilā. Lai reģistrētu savu dalību konferences apmeklējumam klātienē, līdz 14. oktobrim aicinām aizpildīt reģistrācijas anketu ŠEIT.

Konference “Sieviete IKT: labā prakse un izaicinājumi” tiek rīkota Izglītības un zinātnes ministrijas īstenotā Eiropas Komisijas Erasmus+ projekta „EPALE Nacionālais atbalsta dienests” (Eiropas Komisijas Granta līgums Nr. 101074777—EPALE NSS LV) ietvaros.

Par EPALE platformu

EPALE ir atvērtas dalības daudzvalodu Eiropas kopiena. Platforma paredzēta andragogiem, mācību vadītājiem, pētniekiem, pasniedzējiem, politikas veidotājiem un citiem, kuri strādā pieaugušo izglītības jomā visā Eiropā. EPALE Latvijā atbild par platformas darbību latviešu valodā, veicinot nacionālā satura veidošanu, nodrošinot diskusiju un pieredzes apmaiņas vidi Latvijas pieaugušo izglītības profesionāļiem valsts mērogā un starptautiski. Aicinām reģistrēties EPALE platformā ŠEIT un pieteikties platformas jaunumiem ŠEIT.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI