DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeima galīgajā lasījumā lems par invazīvo sugu saraksta izveidi

Saeima ceturtdien, 3.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Sugu un biotopu aizsardzības likumā, kas paredz izveidot Latvijas invazīvo sugu sarakstu un noteic uzdevumu Ministru kabinetam izstrādāt šo sugu izplatības ierobežošanas pasākumus. 

Otrajā lasījumā Saeima vērtēs priekšlikumus grozījumiem Būvniecības likumā, kas paredz ļaut armijas vajadzībām nepieciešamās pirmās un otrās grupas ēkas izmantot pirms pieņemšanas ekspluatācijā, kā arī grozījumus Valsts aizsardzības dienesta likumā saistībā ar atbalsta uzlabošanu karavīriem. 

Lai uzlabotu drošību gaisa kuģos un nedisciplinētus pasažierus par pārkāpumiem varētu saukt pie atbildības, Saeima rītdien pirmajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt protokolu par grozījumiem Konvencijā par noziegumiem un dažām citām nelikumīgām darbībām, kas izdarītas gaisa kuģos. 

Pirmajā lasījumā paredzēts skatīt arī grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, ar kuriem citastarp paredzēts noteikt, ka kreditēšanas pakalpojumu reklāma būs atļauta, ievērojot dažādus nosacījumus, un likuma grozījumus, lai varētu digitalizēt bīstamo iekārtu reģistru. 

Vēl pirmajā lasījumā darba kārtībā ir Tieslietu akadēmijas likuma projekts. Tas izstrādāts, lai veicinātu efektīvu un profesionālu tiesu varas īstenošanu, nodrošinot ilgtspējīgu tālākizglītības sistēmu tieslietu jomā. 

Deputāti rīt skatīs arī lēmuma projektu par ārvalstu filmu uzņemšanas programmas finansējuma piešķiršanas kārtību, lēmuma projektus par deputātu Jefimija Klementjeva un Viktora Pučkas nosūtīšanu uz valsts valodas prasmes pārbaudi, kā arī pieprasījumu satiksmes ministram par elektrovilcienu piegādes līguma ar “Škoda Vagonka” izpildi. 

Saeimas 3.oktobra sēdes darba kārtībā ir iekļauti 25 jautājumi. 

Iesniegtas arī vairākas izmaiņas, tostarp Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās attīstības komisija lūgusi rīt skatīt grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz iespēju līgumus par valsts naftas produktu drošības rezervju izveidi, uzturēšanu un rotāciju slēgt, nepiemērojot publisko iepirkumu regulējumu. 

Pulksten 17.00 paredzēta amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI