DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

No 1.oktobra NVA atsāk nodarbināto personu pieteikumu pieņemšanu latviešu valodas programmu bezmaksas apguvei 

2024.gada 1.oktobrī Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) atsāk nodarbināto personu pieteikumu pieņemšanu un mācību kuponu izsniegšanu valsts valodas mācību programmu bezmaksas apguvei Eiropas Savienības (ES) Atveseļošanas fonda (AF) projekta “Prasmju pilnveide pieaugušajiem” mūžizglītības pasākuma ietvaros. Pasākums tiek īstenots, lai veicinātu nodarbināto konkurētspēju darba tirgū, piedāvājot zināšanu un prasmju nepārtrauktas pilnveidošanas iespējas.  

Mācībās tiek iesaistīti nodarbinātie un pašnodarbinātie, kuri atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem: 

  • izglītība un prasmes ir nepietiekamas konkurētspējai darba tirgū; 
  • vecums ir 50 gadi un vairāk;  
  • ir noteikta vai prognozējama invaliditāte.

Pieteikties valsts valodas bezmaksas apguvei nodarbinātie aicināti NVA tīmekļvietnes sadaļā “Mācības nodarbinātām personām (mūžizglītība)”, kur ir pieejama detalizētāka informācija par mūžizglītības pasākuma norisi un nosacījumiem. 

"Nodarbināto cilvēku konkurētspēja Latvijas darba tirgū ir cieši saistīta ar valsts valodas prasmēm. Latviešu valodas zināšanas ir būtisks priekšnoteikums, lai veiksmīgi iekļautos valsts darba tirgū un paplašinātu savas nodarbinātības iespējas. Piedāvājot latviešu valodas apguves iespējas, mēs palīdzam cilvēkiem ne tikai šobrīd saglabāt esošo darbu, bet arī palielināt viņu iespējas uz stabilitāti darba tirgū nākotnē," norāda NVA Nodarbinātības pasākumu departamenta direktors Pāvels Beļisovs. 

Valsts valodas apguvē NVA provizoriski plāno iesaistīt līdz astoņiem simtiem nodarbināto. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI