DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ izsolē piedāvā īpašumus Barona un Miesnieku ielā ar vēsturisko vērtību un komerciālo potenciālu 

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) izsludina izsoli diviem nekustamajiem īpašumiem Rīgā – Krišjāņa Barona ielā 21A un Miesnieku ielā 11, informē VNĪ valdes loceklis Andris Vārna. 

“Esam izsludinājuši izsoli diviem nekustamajiem īpašumiem Rīgas vēsturiskajā centrā, Kr. Barona ielā un Miesnieku ielā, kas atbilst nekustamā īpašuma tirgus pieprasījuma šī brīža tendencēm. Kopumā redzam pieaugošu interesi attiecībā uz ēkām, kas var tikt pielāgotas viesmīlības uzņēmējdarbības veikšanai vai dzīvojamām platībām, kā arī plātības ziņā mazākiem objektiem.” norāda A. Vārna.  

Nekustamais īpašums Krišjāņa Barona ielā 21A, ietver četrstāvu administratīvo ēku ar pagrabstāvu, kuras kopējā platība ir 708,2 m², betona bruģakmens laukumu 48 m² platībā un zemes vienību 326 m² apmērā. Īpašums atrodas Rīgas vēsturiskajā centrā – apbūvētā kvartālā, kuru ieskauj Krišjāņa Barona, Blaumaņa, Tērbatas un Dzirnavu ielas. 

Apkārtējā apbūve galvenokārt sastāv no daudzstāvu ēkām ar komerctelpām pirmajos stāvos, radot dzīvīgu pilsētvidi. Sabiedriskā transporta pieejamība šeit ir lieliska – tuvākās pieturas ir 0,1–0,6 km attālumā, savukārt Rīgas starptautiskā autoosta un Centrālā dzelzceļa stacija ir ērti sasniedzamas, atrodoties attiecīgi 1,1 km un 0,9 km attālumā. Tuvumā esošais Vērmanes dārzs (apmēram 300 m attālumā) piešķir šim īpašumam papildu vērtību, piedāvājot atpūtas iespējas pašā pilsētas sirdī. 

1902.gadā celtā ēka ir labā tehniskā stāvoklī, taču atsevišķi renovācijas darbi, piemēram, kāpņu un fasādes atjaunošana, būtu nepieciešami. Nekustamais īpašums ir piemērots gan dzīvojamai, gan komerciālai apbūvei, sniedzot plašas attīstības iespējas. 

Paralēli tiek izsludināta izsole arī nekustamajam īpašumam Miesnieku ielā 11, Vecrīgā. Šis īpašums sastāv no 657 m² zemesgabala un piecstāvu administratīvās ēkas ar kopējo platību 1 439,6 m². Ēka, celta 1830. gadā, pirmo rekonstrukciju piedzīvoja 1968. gadā arhitektu Edgara Slavieša un Pētera Eglāja vadībā. Šī ēka izceļas ar autentiskām vēsturiskām iezīmēm – atsegtām ķieģeļu sienām, koka sijām, augstajiem griestiem un vītņveida kāpnēm, kas piešķir īpašumu izteiksmīgu raksturu. 

Īpašums atrodas Vecrīgas šarmantajā rajonā – Miesnieku ielā, netālu no Pils ielas un 11. novembra krastmalas. Apkārtējā vide ir labi uzturēta, piedāvājot gan iedzīvotājiem, gan apmeklētājiem sakoptu un drošu atmosfēru. Piekļuve ēkai ir ērta, ielas segums – bruģakmens – ir apmierinošā stāvoklī, bet tuvākajā apkārtnē pieejamas maksas autostāvvietas. Zema transporta un gājēju plūsma nodrošina mierīgu un drošu vidi. 

Abu īpašumu izsolēs var piedalīties ikviens interesents, ievērojot izsoles noteikumus. Izsole norisināsies no 27. septembra līdz 28. oktobrim, savukārt pieteikšanās termiņš ir līdz 17. oktobrim. Sākuma cena Krišjāņa Barona ielas īpašumam ir 611 000 eiro ar izsoles soli 5000 eiro, bet Miesnieku ielas īpašumam – 1 100 000 eiro, ar izsoles soli 10000 eiro. Vairāk informācijas par izsoli un īpašumiem pieejama oficiālajā izsoļu platformā izsoles.ta.gov.lv. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI