DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

A. Sprūds: sadarbībā ar pašvaldībām tiks uzlabota informācijas aprite krīzes situācijās

“Krīzes situācijās komunikācijai ir jābūt operatīvai un precīzai, tādēļ Aizsardzības ministrijai kopā ar Iekšlietu ministriju un sadarbībā ar pašvaldībām ir jāizstrādā mehānisms informācijas aprites uzlabošanai hibrīdu apdraudējumu gadījumā,” pēc tikšanās ar Rēzeknes, Ludzas un Krāslavas pašvaldību priekšsēdētājiem pauda aizsardzības ministrs Andris Sprūds.

Amatpersonas bija vienisprātis, ka šā brīža Krievijas īstenoto hibrīdo apdraudējumu apstākļos katra nākamā krīze var būt citādāka, tādēļ vispārējas trauksmes izziņošana pašvaldību un iedzīvotāju informēšanai nav jēgpilns risinājums. Kamēr Latvijā vēl nedarbojas šūnu apraides sistēma, Aizsardzības ministrija kopā ar Iekšlietu ministriju, kompetentajiem dienestiem un pašvaldībām izstrādās efektīvu pagaidu risinājumu informācijas apritei krīzes situācijās.

Tāpat A. Sprūds ar pašvaldību vadītājiem apsprieda visaptverošas valsts aizsardzības mācības “Namejs”, Nacionālo bruņoto spēku pastiprinātu klātbūtni Latgalē arī ārpus militārām mācībām, kā arī turpmākos soļus Latvijas pretgaisa aizsardzības spēju stiprināšanā.

Jau ziņots, ka Nacionālie bruņotie spēki ir papildus pastiprinājuši pretgaisa aizsardzības spējas uz austrumu robežas, nosūtot uz robežu papildu vienības. Latvija turpina nodrošināt Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas aizsardzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI