DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nacionālais kiberdrošības centrs aicina pētniekus pieteikties dalībai starptautiskajā zinātniskajā konferencē

No 3. līdz 5. decembrim Rīgā notiks pirmais Baltijas valstu kiberdrošības inovāciju forums “CyberBazaar 2024”, ko organizē Latvijas Nacionālais kiberdrošības centrs sadarbībā ar Igaunijas un Lietuvas kolēģiem.

Foruma “CyberBazaar 2024” laikā norisināsies starptautiskā zinātniskā konference, kurā aicinām pētniekus pieteikt savu dalību, izmantojot tiešsaistes platformu https://easychair.org/cfp/CyberBazaar2024 un iesūtot savus referātus par dažādām tēmām, kas saistītas ar kiberdrošību.

Zinātniskā konference ir starpdisciplināra un ietvers tādas tēmas kā kiberdrošības draudu un ievainojamību analīze, kriptogrāfija un datu aizsardzība, mākslīgā intelekta tehnoloģiju pielietojums kiberdrošībā, kā arī kiberfizikālo sistēmu drošība. Tāpat tiks aplūkoti  kiberdrošības tiesiskā regulējuma, politikas un pārvaldības jautājumi, kiberdrošības tehnoloģiju sociālie un ētiskie aspekti, kā arī inovatīvu kiberdrošības risinājumu pielietojums praksē.

Līdzās zinātniskajai konferencei inovāciju foruma “CyberBazaar 2024” ietvaros norisināsies vairāki ar kiberdrošību saistīti pasākumi, tostarp inovatīvu kiberdrošības produktu izstāde, tehnoloģiju konference un kiberhakatons.

Baltijas kiberdrošības inovāciju forums “CyberBazaar” 2024. gadā tiek organizēts pirmo reizi. Tā mērķis ir demonstrēt jaunākos tehnoloģiskos un zinātniskos sasniegumus kiberdrošības jomā, sekmēt publiskā un privātā sektora IT jomas ekspertu sadarbību, kā arī veicināt jauniešu piesaisti kiberdrošības jomai.

Foruma norisi atbalsta Eiropas Kiberdrošības kompetenču centrs un to līdzfinansē Eiropas Savienība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI