DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rīgas pašvaldība un Zemessardze sadarbosies valsts aizsardzības nodrošināšanai

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis un Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns trešdien, 18. septembrī, parakstīja līgumu par galvaspilsētas pašvaldības un Zemessardzes civilmilitāro sadarbību valsts aizsardzības nodrošināšanai.

“Rīgai kā galvaspilsētai ir liela atbildība mūsu cilvēku aizsardzībā civilas vai militāras krīzes situācijā, tādēļ esam pateicīgi, ka Rīgas domei šajā jomā ir tik stabils sadarbības partneris kā Zemessardze. Šodien parakstītais līgums ir jau esošas sadarbības turpinājums, kas ļaus mums kļūt spēcīgākiem, gudrākiem un gādāt par mūsu cilvēku drošību augsti profesionāli,” uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

“Noslēgtais līgums ar Rīgas domi ir turpinājums mūsu līdzšinējai produktīvajai sadarbībai. Līgums dod papildu leģitīmu pamatu Zemessardzes atbalstam Rīgas domei, kā arī apstiprina pašvaldības apņemšanos atbalstīt Zemessardzi ar tai pieejamajiem resursiem gan militāro mācību organizēšanā, gan kopējās drošības sistēmas attīstībā,” norāda Zemessardzes komandieris, brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns.

Līgums paredz, ka Zemessardze sniegs atbalstu pašvaldībai likumpārkāpumu novēršanā un  sabiedriskās kārtības nodrošināšanā gan dažādu publisku pasākumu laikā, gan valsts apdraudējuma gadījumos, bet pašvaldība nepieciešamības gadījumā atbalstīs Zemessardzi ar cilvēkresursiem, tehniku, materiāliem un pieeju informācijas sistēmām. Tāpat līgums paredz savstarpēju atbalstu dažādu mācību rīkošanā.

Jau vēstīts, ka šonedēļ Rīgā norisinās valsts aizsardzības mācības “Namejs 2024”, kuru laikā notiek aktīva sadarbība starp pašvaldības dienestiem un Zemessardzes 1. Rīgas brigādi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI