DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ministru prezidente: iekšējai un ārējai drošībai piešķirtie papildu līdzekļi nonāks arī Latgales ekonomikā

FOTO: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Latvija veic būtiskas investīcijas, lai sargātu un stiprinātu Eiropas Savienības un NATO ārējās robežas. Tāpēc Latvija turpinās aktualizēt jautājumu par papildu ES atbalsta nepieciešamību ekonomiskās aktivitātes veicināšanai reģionos, kas ir tuvu ES ārējām robežām. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, kura piektdien, 20. septembrī, apmeklēja Rēzeknes pilsētu un novadu.

Valsts robežsardzes koledžā E. Siliņa tikās ar topošajiem robežsargiem, kinologiem, kā arī Valsts robežsardzes, Valsts policijas, Nacionālo bruņoto spēku un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvjiem, ar kuriem pārrunāta dienestu, pašvaldības un valdības sektoru efektīva sadarbība, risinot ar valsts drošību saistītos jautājumus.

Tāpat Ministru prezidente tikās ar Rēzeknes novada deputātiem un Rēzeknes valstspilsētas pagaidu administrāciju, kas veic pasākumus, lai stabilizētu pilsētas saimniecību. E. Siliņa norādīja, ka nozīmīga daļa nākamā gada budžetā piešķirto papildu līdzekļu nonāks Latgalē – robežsargu un citu dienestu darbinieku atalgojuma pieauguma veidā un robežas stiprināšanas un citos pasākumos. Tāpat nākamgad uzņēmējiem būs izdevīgāks darbaspēka nodokļu režīms.

Vizītes laikā E. Siliņa piedalījās jaunā “Bite Latvija” Rēzeknes biroja atklāšanā. Birojs nodrošinās darbavietas aptuveni 150 cilvēkiem. Tāpat Ministru prezidente apmeklēja munīcijas ražotāju “Baltic Bullets” un “Latvijas Finieris” meitasuzņēmumu “Verems”, kur tikās ar visa reģiona uzņēmējiem.

“Rēzeknē un ap to esošajās pašvaldībās strādā ļoti daudz uzņēmīgu un darbīgu cilvēku, kuri rūpējas par Latgales un visas Latvijas attīstību. Iekšējai un ārējai drošībai piešķirtie papildu līdzekļi nonāks arī Rēzeknē un visā Latgalē. Latvija sargā ES ārējās robežas, veicot lielas investīcijas gan Nacionālajos bruņotajos spēkos, gan robežas nostiprināšanā. Tāpēc turpināsim ES aktualizēt jautājumu par papildu atbalsta nepieciešamību reģioniem, kas ir tuvu ES ārējām robežām. Ļoti pozitīvi vērtējams tas, ka Rēzeknes valstspilsētas pagaidu administrācija veic pasākumus, lai savestu kārtībā pilsētas saimniecību un lai investīciju projekti veicinātu ekonomikas attīstību. Tikko atbalstītas izmaiņas nodokļos, kas nozīmē, ka darbaspēka izmaksas kļūs konkurētspējīgākas – to izjutīs arī uzņēmēji Rēzeknes pilsētā un novadā, tāpat kā birokrātijas mazināšanas pasākumus – nekustamā īpašuma attīstības, finanšu un citos sektoros. Turpināsim būt vienoti darbā Latvijas labā!”

Vizītes laikā E. Siliņa arī apmeklēja Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Rēzeknes pamatskolu – attīstības centru.

Fotogrāfijas no vizītes pieejamas šeit: 20.09.2024. Ministru prezidente Evika Siliņa darba vizītē apmeklē Rēzekni | Flickr

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI