DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ķeipenē notiks taktiskās mācības, kuru laikā studējošie attīstīs savas praktiskās iemaņas

No 18. līdz 19. septembrim Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes Ķeipenes posteņa teritorijā un Ogres novada Ķeipenē notiks Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas, Valsts policijas koledžas, Valsts robežsardzes koledžas un Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledžas kopīgi rīkotās taktiskās mācības, kuru laikā studējošie attīstīs savas praktiskās iemaņas ārkārtas situāciju novēršanā, seku likvidēšanā,  veicinās kopējo sadarbību, kā arī iepazīs Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes, Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbības algoritmus, metodes un aprīkojumu.

Ceturtdien, 19. septembrī, no plkst. 9:30 līdz 12:00 Ogres novada Ķeipenes pagasta centrā  (P4 un P32 ceļu krustojumā) norisināsies taktiskās mācības, kurās studējošie pārbaudīs savas prasmes un spēju sadarboties realitātei maksimāli pietuvinātos apstākļos. Tiks izspēlēta situācija, ka robežkontroles punktu vēlas šķērsot transportlīdzeklis, bet dokumentu pārbaudes laikā robežsardzes amatpersonas saņem informāciju, ka ir noreaģējusi radiācijas mērīšanas ierīce par iespējamo radiācijas devas paaugstināto līmeni. Transportlīdzekļa vadītājs, nojauzdams, ka var tikt aizturēts, uzsāk bēgšanu un dodas valsts teritorijā. Bēgšanas laikā autovadītājs nesavalda transportlīdzekli, zaudē vadāmības kontroli un ietriecas cilvēku pūlī. Transportlīdzeklis avarē, ir redzami dūmi un izlijis šķidrums.

Taktisko mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus nesatraukties, ja redzama ugunsdzēsības un citu operatīvo dienestu transporta kustība un studējošo darbošanās pilsētvidē, un atvainojas par iespējamo satraukumu un operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI