DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks Ivars Pundurs iesniedz akreditācijas vēstuli Pasaules tirdzniecības organizācijas ģenerāldirektorei

2024. gada 17. septembrī Ženēvā, Šveicē, Latvijas vēstnieks ANO, Ženēvā Ivars Pundurs iesniedza akreditācijas vēstuli Pasaules tirdzniecības organizācijas (PTO) ģenerāldirektorei Dr. Ngozi Okondžo-Ivealai (Ngozi Okonjo-Iweala). Akreditācijas vizītes sarunā amatpersonas apsprieda aktualitātes, gatavojoties Pasaules tirdzniecības organizācijas 14. Ministru  konferencei, kas notiks Kamerūnā.

I. Pundurs apliecināja Latvijas atbalstu daudzpusējai tirdzniecības sistēmai ar PTO kā centrālo institūciju. Vēstnieks uzsvēra Latvijas intereses tās darbības reformā, atjaunojot divpakāpju tirdzniecības strīdu izšķiršanas mehānismu. Viņš arī uzsvēra Latvijas vēlmi saglabāt moratoriju uz muitas nodevu piemērošanu precēm un pakalpojumiem e-komercijā.

Informācijai

Pasaules tirdzniecības organizācija ir starptautiska organizācija un dalībvalstu daudzpusējo sarunu forums par globālās tirdzniecības noteikumiem, to administrēšanu un piemērošanu.

Pasaules tirdzniecības organizācija ir vienīgā starptautiskā organizācija, kas veido un uztur tās dalībvalstīm saistošus tirdzniecības noteikumus, uzrauga to ievērošanu, kā arī palīdz dalībvalstīm risināt tirdzniecības strīdus. Tajā pašlaik ir 166 dalībvalstis. Latvija ir PTO dalībvalsts kopš 1999. gada 10. februāra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI