DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

No 1. oktobra tiks veiktas izmaiņas 54. autobusa maršrutā

Lai uzlabotu sabiedriskā transporta pieejamību un nodrošinātu biežāku kustības intervālu Voleru apkaimē, kā arī nodrošinātu prognozējamāku reisi izpildi, autobusiem vairs nešķērsojot vairākus intensīvas satiksmes posmus pilsētas centrā, no 1. oktobra tiks veiktas izmaiņas 54. autobusa maršrutā. Turpmāk autobuss kursēs no Botāniskā dārza līdz Voleriem. Izmaiņas tiks veiktas arī atiešanas laikos no galapunktiem. Minētās izmaiņas tika apspriestas ar Voleru apkaimes iedzīvotājiem un tās pieņemtas, balstoties uz Voleru apkaimes iedzīvotāju atbalstu. Maršruts joprojām ļaus iedzīvotājiem bez pārsēšanās sasniegt vairākus Voleru apkaimei tuvākos un svarīgākos objektus – izglītības iestādes, tirdzniecības pakalpojumu sniedzējus, ārstniecības iestādes Iļģuciemā un Dzirciemā, bet ar pārsēšanos - galamērķus arī posmā aiz Botāniskā dārza.

Turpmāk autobusi kursēs maršrutā “Botāniskais dārzs – Voleri”, darba dienās veicot 46 reisus šobrīd esošo 24 reisu vietā. Savukārt brīvdienās tiks veikti 28 reisi šobrīd esošo 20 reisu vietā.

Kustības intervāls darba dienu rīta un vakara maksimuma stundās būs 30-35 minūtes (šobrīd 45-50 minūtes), bet dienas vidū 60 minūtes (šobrīd dienas vidū maršruts nekursē). Savukārt brīvdienās kustības intervāls būs 60 minūtes visu dienu (šobrīd 85 minūtes). Tāpat darba dienās pēdējais reiss uz Voleriem tiks veikts vēlāk nekā līdz šim – plkst. 20.28 no Botāniskā dārza (šobrīd atiet plkst. 19.56).

Lai nodrošinātu pārsēšanās iespējas, 54. autobusa maršrutā, atiešanas laiki iespēju robežās ir pielāgoti 3. maršruta autobusu, 1. maršruta tramvaju kustības sarakstam, kā arī pa Dzirciema ielu kursējošajiem maršrutiem.

Lai īstenotu ieceri, tika organizēta diskusija ar Voleru apkaimes iedzīvotājiem, aicinot arī izteikt viedokli par plānotajām izmaiņām. Izmaiņas pieņemtas, balstoties uz Voleru apkaimes iedzīvotāju atbalstu.

Plašāku informāciju par “Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt mājaslapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos “X”, “facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI