DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Anniņmuižas mežā izveidots trešais mežaparks Rīgā

Spēkā stājušies saistošie noteikumi, kas paredz jauna mežaparka izbūvi Rīgā, Anniņmuižas mežā.

Rīgā līdz šim bija izveidoti divi mežaparki – Mežaparks un Mārupītes mežaparks. Anniņmuižas mežaparks ir trešais, un tā teritorijā iekļauts Anniņmuižas mežs un Vecanniņmuižas parks.

Anniņmuižas mežaparka izveidošanu Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments  sāka 2021. – 2022. gadā ar bioloģiskās daudzveidības izpēti, kur arborists – kokkopis, bezmugurkaulnieku, sikspārņu (hiropterologs), vaskulāro augu, mežu un virsāju biotopu, un putnu sugu eksperti veica izpēti un sniedza savus atzinumus par nozīmīgākajām dabas vērtībām teritorijā un nosacījumiem to saglabāšanai.

No 2023. līdz 2024. gadam departaments organizēja Anniņmuižas mežaparka plānu un apsaimniekošanas saistošo noteikumu izstrādāšanu, ko veica SIA “LABIE KOKI projekti”.

Anniņmuižas mežaparka plāns un apsaimniekošanas saistošie noteikumi izstrādāti, lai saglabātu teritorijas estētisko, ainavisko, ekoloģisko, vides, kultūrvēsturisko, izglītojošo, rekreācijas un aktīvās atpūtas vērtības.

Saistošie noteikumi nosaka mežaparka teritorijā sastopamās dabas vērtības, to saglabāšanu un aizsardzību. Tajos atrunāti arī nosacījumi par aizsardzību un infrastruktūras izbūvi, teritorijas kopšanu, apsaimniekošanu un uzturēšanu.

Saistošo noteikumu izstrādē iesaistīti arī vietējie iedzīvotāji. Lai noskaidrotu Imantas apkaimes iedzīvotāju viedokli par Anniņmuižas mežaparka izveidi, organizēta publiskā apspriešana, vairākas tikšanās ar iedzīvotājiem un anketēšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI