DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Seminārā “Rupors” veicina izpratni par komunikāciju militāra apdraudējuma gadījumā

Publicitātes foto.

11. septembrī Zemessardzes rīkotajā seminārā “Rupors” pulcējās Rīgas valstspilsētas pašvaldības administrācijas un iestāžu pārstāvji, galvaspilsētas apkaimju koordinatori, kā arī valsts dienestu – Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un Valts robežsardzes – komunikatori, lai sadarbībā ar Zemessardzes 1. Rīgas brigādes pārstāvjiem pilnveidotu vienotu izpratni par komunikāciju militāra apdraudējuma gadījumā.

Atklājot semināru Zemessardzes 1. Rīgas brigādes komandieris pulkvedis Normunds Baranovs izteica gandarījumu par plašo semināra apmeklējumu un uzsvēra, ka kopējas mācības un semināri ir būtisks ieguldījums visaptverošas valsts aizsardzības stiprināšanā.

“Kā militārpersonām mums ir aktuāli saprast, kā mēs rīkotos militāra konflikta laikā, proti – par komunikāciju, informācijas sagatavošanu un apmaiņu un nodošanu iedzīvotājiem tā, lai mēs varētu veikt savus pienākumus, kas saistīti ar aizsardzības organizēšanu, lai mūsu spēku pārvietošanās kara laikā netiktu ierobežota un mums būtu sabiedrības nedalīts atbalsts. Tāpēc kopējās diskusijās ir svarīgi dalīties ar idejām par to, kā mēs kopīgi varam stiprināt Rīgas drošību,” turpināja pulkvedis N.Baranovs.

Valsts aizsardzība nav iedomājama bez sabiedrības, valsts un pašvaldību institūciju, dienestu un privātpersonu atbalsta. Šāda atbalsta un izpratnes veicināšana miera laikā mācību ietvaros var kļūt par izšķiroši svarīgu militāras krīzes situācijā, kad Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un sabiedrotajiem būs nepieciešams civilās vides atbalsts.

Savukārt, lai militāra apdraudējuma gadījumā Bruņoto spēku vienības spētu veikt apdzīvotu vietu aizsardzības operācijas, ir nepieciešama to rīcības un kustības brīvība. Tāpēc pašvaldību un valsts dienestu komunikatoru sadarbība iedzīvotāju informēšanā par slēgtajiem ceļiem vai pulcēšanās vietām, ir vitāli svarīga.

Semināra ievaddaļā Valsts kancelejas, Aizsardzības ministrijas un Zemessardzes pārstāvji informēja par aktuālo drošības situāciju un hibrīddraudiem, valsts un pašvaldību lomu krīzes komunikācijā, kā arī informācijas kara izpausmēm. Savukārt praktiskajā daļā semināra dalībnieki apzināja katras institūcijas iespējas un līdzekļus, lai pēc iespējas efektīvi katrs savas kompetences ietvaros, kopīgi apzinot mērķauditorijas, komunikācijas metodes un aktivitātes, efektīvāk sasniegtu iedzīvotājus militāra apdraudējuma gadījumā.

Zemessardzes rīkotu semināru “Rupors” norise Latvijā aizsākās pagājušajā gadā, papildinot regulāri sekmīgi īstenotās starpinstitūciju kopējās civilmilitārās sadarbības mācības “Pilskalns” un starptautiskā līmeņa mācības “Natrix”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI