DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Pilnveidots Latvijas Goda ģimenes apliecības izsniegšanas process

Turpmāk Latvijas Goda ģimenes apliecības izsniegšanas process būs ērtāks un ātrāks. Paplašināts arī to ģimeņu loks, kuras ir tiesīgas saņemt apliecību. To nosaka š. g. 10. septembra Ministru kabineta sēdē apstiprinātie noteikumi “Latvijas Goda ģimenes apliecības programmas īstenošanas kārtība” un “Valsts atbalsta programmas “Latvijas Goda ģimenes apliecības programma” informācijas sistēmas noteikumi”.

Paredzēts samazināt lēmuma par apliecības piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt pieņemšanas termiņu, jo nepieciešamo datu apstrāde notiks automatizētā veidā, pēc iespējas izmantojot  piekļuvi dažādām informācijas sistēmām. Tāpat samazināsies laiks, kādā tiek izgatavota un nosūtīta apliecība plastikāta kartes formātā. Savukārt digitālā formātā apliecību izsniegs uzreiz, tiklīdz Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) ir pieņēmis lēmumu par apliecības piešķiršanu. Mainīts arī apliecības derīguma termiņš, paredzot, ka turpmāk tā vairs tik bieži nebūs jāmaina.

Apliecība “Goda ģimene” ir valsts veidota un Sabiedrības integrācijas fonda īstenota atbalsta programma daudzbērnu ģimenēm, kuras aprūpē ir trīs un vairāk bērni vecumā līdz 18 gadiem, kā arī, ja ģimenē ir pilngadīgais, kurš nav sasniedzis 24 gadu vecumu, ja iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību vai 11 mēnešus pilda valsts aizsardzības dienestu Nacionālo bruņoto spēku regulāro spēku vai Latvijas Republikas Zemessardzes vienībā, vai pilda valsts aizsardzības civilo dienestu, kas ilgst 11 mēnešus. Šādas apliecības pienākas arī ģimenēm, kuras aprūpē ir bērns ar invaliditāti vai kurā ir pilngadīga persona, kura nav sasniegusi 24 gadu vecumu un kurai noteikta I vai II grupas invaliditāte. Apliecības īpašniekiem ir iespēja saņemt atlaides, izmantojot pakalpojumus, kurus piedāvā valsts, pašvaldības un privātie uzņēmumi Latvijā.

Vairāk informācijas: https://www.godagimene.lv/par-karti/.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI