DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Notiks Tehnoloģiju pēcpusdiena pedagogiem “Sadarbība mācību jomās: radoša pieeja izglītības pilnveidei”

Publicitātes foto.

Ventspils Digitālais centrs aicina pedagogus piedalīties Tehnoloģiju pēcpusdienā, kur tiks apskatīts, kā radoša sadarbība starp dažādām mācību jomām var veicināt izglītības procesa pilnveidi un uzlabot mācīšanās rezultātus, padarot izglītību mūsdienīgāku un interesantāku gan skolēniem, gan skolotājiem.

Tehnoloģiju pēcpusdiena pedagogiem “Sadarbība mācību jomās: radoša pieeja izglītības pilnveidei” norisināsies tiešsaistes platformā Zoom ceturtdien, 19. septembrī, plkst. 16.00 – 16.50. Pieteikties iespējams, aizpildot anketu šeit: www.adre.se/anketaizglitibaspilnveide. Dalība nodarbībā ir bez maksas!

Tehnoloģiju pēcpusdienas saturs:

Sadarbības nozīme mācību procesā:

  • starppriekšmetu sadarbības nozīme un tās ietekme uz skolēnu mācīšanās pieredzi - kā sadarbība starp dažādām mācību jomām veicina skolēnu daudzpusīgu izpratni un palīdz sagatavoties nākotnes izaicinājumiem.

Radošās pieejas nozīme:

  • radošums mācību procesā, lai palīdzētu attīstīt skolēnu kritisko domāšanu un motivāciju;
  • dažādas radošās metodes, kas palīdz dziļāk saprast mācību vielu.

Sadarbības piemēri un metodes:

  • starppriekšmetu mācību jomu projekti: piemēri, kur veiksmīgi integrētas dažādas mācību jomas, piemēram, STEM un māksla vai literatūra;
  • interaktīvās mācību metodes: kā radošas mācību metodes, piemēram, problēmu risināšana komandās un lomu spēles, veicina skolēnu sadarbību;
  • kopīgs skolotāju darbs: piemēri, kā skolotāji var sadarboties, radot integrētus mācību materiālus un domnīcas, lai uzlabotu mācību kvalitāti.

Radošums izglītības pilnveidē:

  • radošās domāšanas attīstīšana: praktiski piemēri un metodes, kā veicināt skolēnu radošumu;
  • inovācijas klasē: kā inovācijas un tehnoloģijas var atbalstīt radošumu un sadarbību starp mācību priekšmetiem.

Nodarbību vadīs Ventspils 2. vidusskolas dizains un tehnoloģijas skolotāja, mācību jomas vadītāja Marta Ezerkalna ar vairāk kā 10 gadu pieredzi apģērbu, mājas lapu, logo dizainā un reklāmas materiālu maketēšanā gan Latvijas, gan starptautiskā mērogā. Lai piedalītos pasākumā, nepieciešams dators, interneta pieslēgums un pieeja konferenču programmai Zoom.

Papildu informācija Ventspils Digitālajā centrā, Akmeņu ielā 3, rakstot uz e-pastu macibas.vdc@ventspils.lv vai zvanot pa tālruni 63607607. Aktuālā informācija par Digitālā centra piedāvājumu pieejama sociālajos tīklos Facebook un Instagram @vdcentrs, kā arī mājas lapā www.digitalaiscentrs.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI