DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Aicina uz diskusiju par drošu un iekļaujošu nākotni īpašajiem bērniem Latvijā

Uz katriem 100 Latvijas iedzīvotājiem ir 26 bērni ar invaliditāti. Psihiskie un uzvedības traucējumi ir vairāk kā 3600 bērniem Latvijā, un ikdienā viņiem nepieciešams vecāku un apkārtējo atbalsts.* Lai apkopotu informāciju par īpašo bērnu nākotnes iespējām Latvijā un atskatītos uz iepriekšējā diskusijā solīto, Latvijas Autisma apvienība un viņu biedru apvienību “Apeirons” un lielveikalu tīklu Rimi aicina uz paneļdiskusiju par īpašo bērnu nākotni Latvijā.

Diskusijā piedaloties ārstiem, nozares ekspertiem, NVO un lēmējvaras pārstāvjiem, apvienojot pieredzi un zināšanas, meklēsim atbildes uz bērnu un vecāku aktuālajiem jautājumiem. Centīsimies rast risinājumus, kas jaunajiem pieaugušajiem varētu palīdzēt pēc iespējas veiksmīgāk iekļauties sabiedrībā.

“Laiks neapturami virzās uz priekšu, bet sistēmas, kas veido īpašo bērnu nākotni, darbojas pārāk lēni. Mums ir svarīga precīza, nekļūdīga, profesionāla palīdzība gan bērniem un jauniešiem, gan viņu ģimenēm. Nepieciešama rīcība ne tikai dokumentu līmenī, bet arī praktiski. Tas palīdzēs gan vecākiem atgriezties darba tirgū, gan īpašajiem bērniem – pabeigt mācības, atrast savu darbu pašrealizēties un vienkārši būt laimīgiem,” diskusijas aktualitāti ieskicē Līga Bērziņa, Latvijas Autisma apvienības vadītāja.

11. septembrī no 15.00 līdz 16.30, tiešsaistē tiks rīkota otrā diskusiju par īpašo bērnu nākotni Latvijā. Šī būs otrā šāda veida diskusija un tajā tiks tupināts iesāktais – meklētas atbildes uz vecāku un bērnu jautājumiem par nākotni. Kādu nākotni vēlamies radīt īpašajiem bērniem Latvijā? Kādi varētu būt atbalsta rīki, lai vecākiem un bērniem būtu mierpilns skats nākotnē un citi aktuāli jautājumi.

Diskusijā piedalīsies:

  • Dr. Ņikita Bezborodovs, bērnu psihiatrs, BKUS Bērnu psihiatrijas klīnikas vadītājs
  • Dr. Māris Taube, psihiatrs, Latvijas Psihiatru asociācijas prezidents
  • Karīna Pētersone, Latvijas Autisma apvienības izpilddirektore
  • Ivars Balodis, Invalīdu un viņu draugu apvienības “Apeirons” vadītājs
  • Mečislavs Maculēvičs, darba devēju pārstāvis, Rimi Baltic Personāla vadības direktors
  • Labklājības ministrija
  • Sanita Janka, Veselības ministrijas veselības aprūpes departamenta direktore
  • Olga Ozola, Izglītības un zinātnes ministrijas izglītības departamenta direktora vietniece iekļaujošas izglītības jautājumos.

Diskusiju vadīs žurnāliste un TV raidījumu vadītāja, producente Kristīne Garklāva.

Paneļdiskusiju “Īpašo bērnu nākotne Latvijā II” tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Autisma apvienības Facebook lapā, invalīdu un to biedru apvienības “Apeirons” Facebook lapā, www.lsm.lv  un portālā mammamuntetiem.lv.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI