DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uzvedības korekcijas grupu nodarbības apmeklējuši jau 35% no tām norīkotajiem transportlīdzekļu vadītājiem

Pēc Satiksmes ministrijas (SM) rīcībā esošās informācijas, kopš 2024. gada pavasara, kad darbu uzsāka transportlīdzekļu vadītāju uzvedības korekcijas grupu nodarbību īstenotāji, šādām nodarbībām norīkotas 474 personas, bet tās pabeiguši jau 165 dalībnieki. 

Visvairāk dalībnieku – 58 – minētajām grupu nodarbībām pieteikušies SIA “Grandver klīnika”, 47 dalībnieki tās apmeklēja SIA “Domus atbalsts”, 41 – SIA “Psihologs Tev”, bet 19 transportlīdzekļu vadītāji nodarbībās bijuši SIA “Medvaravīksne”. 

SM rīcībā esošā Valsts policijas apkopotā statistika liecina, ka ceļu satiksmes negadījumos iesaistīto  reibumā esošo vadītāju skaits nedaudz samazinās. Ja 2022. gadā tādi bija 949, tad 2023. gadā – 768. Tapāt samazinājies arī ierosināto procesu skaits par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā. 2022. gadā ierosinātas 4397 procesuālās darbības, tajā skaitā 2429 administratīvie procesi un 1968 kriminālprocesi, savukārt 2023. gadā kopskaitā 3413 procesi – 899 bijuši administratīvie, bet 2514 – kriminālprocesi. Par braukšanu reibumā 2022. gadā konfiscētas 77 automašīnas, bet 2023. gadā – 815. Samazinājies arī transportlīdzekļu vadītāju skaits, kuriem par braukšanu reibumā atņemtas transportlīdzekļa vadītāja tiesības. 2022.gadā tiesības atņemtas 2491 personai, bet 2023. gadā –1324 transportlīdzekļa vadītājiem. 

Ceļu satiksmes likumā noteikts, ka transportlīdzekļa vadītājs, kurš sodīts par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā un kuram pirmstermiņa veselības pārbaudē nekonstatē alkohola, narkotisko vai psihotropo vielu pārmērīgu lietošanu vai atkarību, transportlīdzekļu vadīšanas tiesības var atgūt tikai pēc dalības uzvedības korekcijas programmā. Transportlīdzekļu vadītājiem šādas nodarbības ir jāapmeklē obligāti un tās ir jāapmaksā no personīgiem finanšu līdzekļiem. 

Šobrīd pēc pieteikumu saņemšanas un izvērtēšanas transportlīdzekļu vadītāju uzvedības korekcijas nodarbības piedāvā četras augstākminētās organizācijas, taču SM aicina pieteikties arī citus pretendentus, īpaši Kurzemes un Vidzemes reģionā. 

Plašāka informācija un nosacījumi grupu nodarbību organizatoriem pieejami Satiksmes ministrijā, sazinoties pa tālruni 67028118 vai e-pastā: janis.kalnins@sam.gov.lv. 

Transportlīdzekļu vadītāju uzvedības korekcijas grupu nodarbību īstenotāju saraksts un   kontaktinformāciju pieejama Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tīmekļvietnē www.csdd.lv (Transportlīdzekļa vadītājs – Vadītāja apliecības maiņa un atjaunošana). 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI