DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2024
Lasīšanai: 8 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties uz pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām septembrī

Publicitātes foto

Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa aicina iedzīvotājus pieteikties uz septembra mēneša pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām. Klātienes nodarbības notiek Peldu ielā 5, Friča Brīvzemnieka ielā 32 un Dārza ielā 4/8, Liepājā. Pieteikšanās uz septembra nodarbībām, aizpildot anketu šeit: https://ej.uz/LIP-septembris 

11. septembris  plkst. 17:00 - 18:30 informatīva nodarbība “Interešu izglītības iespējas bērniem un jauniešiem Liepājā”. Nodarbības vadītājas Marina Vikaine, Liepājas Bērnu un jaunatnes centra metodiķe un  Evita Auniņa, Liepājas Sporta spēļu skolas direktora vietniece izglītības jomā.   

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt par interešu izglītības programmu piedāvājumu Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienībās, kā arī par  sporta skolas piedāvātām iespējām trenēties basketbolā, volejbolā, vieglatlētikā un hokejā.  Interešu izglītība pilnveido bērna un jaunieša individuālās spējas, paplašina redzes loku un nodrošina brīvā laika saturīgu pavadīšanu. 

Mērķauditorija: vecāki 

Pieteikšanās: līdz 9. septembrim 

18. septembris  plkst. 17:00 - 18:30 radoši izzinoša nodarbība “Krāsu nozīme un to raksturojums”. Nodarbības vadītāja Sanda Eižvertiņa, neirografikas instruktore un mākslas koučs. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja izkrāsot mandalas rakstā savu personisko krāsu karti un aprēķināt, kuras krāsas katram ir viss harmoniskākās un kuras  - kaut kādu iemeslu dēļ uzskatām par mazāk saistošām. Tiks iepazīta katras krāsas nozīme un tās psiholoģiskā ietekme. Pēc sava vārda, uzvārda un dzimšanas datiem tiks sastādīta individuālā krāsu karte (krāsu horoskops). Tāpat būs iespēja uzzināt, kuras krāsas vēlams ienest savā dzīvs telpā un no kurām labāk izvairīties.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 13. septembrim 

Nodarbības maksa: 9 Eiro (t.sk. PVN) 

19. septembris  plkst. 17:00 - 18:30 informatīva nodarbība “Ģimenes asistents - atbalsts ģimenei īpašās situācijās”. Nodarbības vadītāja Guna Krēgere - Medne, nevalstiskās organizācijas  "Sociālā atbalsta un izglītības fonds" (SAIF) valdes locekle,  sociālā darba eksperte, smilšu terapijas speciāliste un supervizore. 

Apraksts: Nodarbības laikā tiks sniegts ieskats par sociālo pakalpojumu būtību un jēgu, sociālo pakalpojumu ģimenēm ar bērniem vajadzību un tiks sniegta informācija par ģimenes asistenta pakalpojumu: 

  • kas ir ģimenes asistents?
  • kā notiek atbalsta saņemšana?
  • kad nepieciešams ģimenes asistenta atbalsts?
  • kā tieši ģimenes asistents var palīdzēt?
  • kā saņemt ģimenes asistenta atbalstu?
  • kā var kļūt par ģimenes asistentu? 

Mērķauditorija: ikviens interesents, kurš vēlas vairāk uzzināt par to, kā kļūt par ģimenes asistentu vai vēlas kļūt sociālo mentoru, audžuģimeni, tāpat  sociālā darba, sociālās pedagoģijas students 

Pieteikšanās: līdz 17. septembrim 

20. septembris  plkst. 17:00 - 18:30 informatīvs pasākums “Atvērtā durvju diena mākslas studijā "Mākslas Pasāža RADI"”. Pasākuma vadītāja Ilze Elizabete Romančenko, māksliniece, mākslas pedagoģe ar 15 gadu stāžu un studijas "Mākslas Pasāža RADI" vadītāja. 

Apraksts: Pasākuma laikā būs iespēja iepazīties ar mākslas studijas darbību un piedāvātajām programmām bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. Studijas vadītāja ir māksliniece, kura ar mākslas pasauli saistīta jau, kopš četru gadu vecuma. Māksla un krāsu pasaule ir viņas dzīves neatņemama sastāvdaļa. Studija piedāvā arī dažādas gleznošanas meistarklases grupām un individuāli, ar mērķi radīt savu īpašo gleznu. 

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 13. septembrim 

23. septembris  plkst. 17:00 - 18:30 informatīva nodarbība “Kas ir kultūras galvaspilsēta”. Nodarbības vadītāja Inta Šoriņa, nodibinājuma "Liepāja - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027" valdes priekšsēdētāja.  

Apraksts: Liepāja ir ieguvusi godpilnu titulu - Eiropas kultūras galvaspilsēta 2027. Tikšanās reizē būs iespēja uzzināt, ko šis tituls nozīmē un kāds ir gatavošanās process, lai īstenotu Eiropas kultūras galvaspilsētas notikumus. Tāpat būs iespēja arī uzzināt, kā veicies citām Eiropas pilsētām, ne tikai galvaspilsētām, bet arī pilsētām, kas pēc izmēra un atrašanās vietas līdzīgas Liepājai, piemēram, Tartu (Igaunija), Būdē (Norvēģija), Oulu (Somija), u.c. Nodarbības laikā apspriedīsim izaicinājumus, veiksmes stāstus un Liepājas lielākos trumpjus, kas palīdzēs radīt savu veiksmes stāstu. 

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 13. septembrim 

24. septembris plkst. 17:00-18:30 izglītojoša nodarbība “Kā veiksmīgi plānot dienas režīmu sākumskolas vecuma bērniem, lai izvairītos no psihoemocionālā stresa gan bērniem, gan vecākiem”. Nodarbības vadītājas Solvita Līduma, Liepājas Raiņa vidusskolas sākumskolas skolotāja un Iveta Lohanska, psiholoģe. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt, kā rīkoties vecākam, kad bērns saka: “Man nepatīk iet uz skolu”. Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kas izraisa bailes un stresu, kā tikt galā ar emocijām. Kā arī, kā iegūt drošības un pārliecības sajūtu, ka man viss izdodas kā vecākam un kad jāsāk uztraukties. Tāpat nodarbības laikā tiks rastas atbildes un piedāvāti paņēmieni/ instrumenti, kā veiksmīgi plānot dienas režīmu. 

Mērķauditorija: Sākumskolas vecuma bērnu vecāki 

Pieteikšanās: līdz 20. septembrim 

25. septembris plkst. 17:00-18:30 radošo sarunu darbnīca "Iedvesma jaunajam mācību gadam - kā ievirzīt domāšanu uz attīstību un izaugsmi!". Sarunas vadītāja Zanda Zoldnere, ZOLDNERA izdevniecības īpašniece un projektu vadītāja. 

Apraksts: Iedvesmojot jaunajam mācību gadam, ZOLDNERA izdevniecība aicina uz radošu sarunu par to kā mainīt domāšanu, izvirzīt mērķus un to sasniegt! Nodarbības laikā tiks sniegt ieskats Stenfordas Universitātes profesores, un vienas no pasaulē atzītākajām autoritātēm sociālajā psiholoģijā Kerolas Dvekas grāmatā PANĀKUMU PSIHOLOĢIJA: Kā ievirzīt domāšanu uz attīstību un izaugsmi? "Mācies un palīdzi mācīties!" Izaugsme prasa daudz laika, pūļu un neatlaidības." - Kerola Dveka.  

Mērķauditorija: ikviens, kurš vēlas uzzināt, ko nozīmē izaugsmes psiholoģija vecāku, skolotāju un treneru praksē, kā arī personīgo mērķu sasniegšanā 

Pieteikšanās: līdz 23. septembrim 

Sākoties jaunajam mācību gadam, iedzīvotāji tiek aicināti aizpildīt aptauju par aktuālajām mācību interesēm pieaugušajiem. Balstoties uz aptaujas anketā iegūtajām atbildēm, tiks arī veidots piedāvājums pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām 2024./2025. mācību gadam. Mācību interešu aptauja pieejama šeit: https://ej.uz/LIP_2024 

Tāpat, atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties uz bezmaksas individuālajām karjeras konsultācijām, ja ir vēlme mācīties, mainīt nodarbošanos vai ir sajūta, ka ir laiks uzsākt pašam savu uzņēmējdarbību. Pieteikties konsultācijām iespējams aizpildot pieteikumu šeit: https://ej.uz/septembris_KK 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI