DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Artūrs Kučs atstāj tiesneša amatu Satversmes tiesā saistībā ar stāšanos Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā

FOTO: Lita Millere, LETA.

Šodien, 2. septembrī, Artūrs Kučs atstāj Satversmes tiesas tiesneša amatu, lai sāktu pildīt Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša pienākumus.

2024. gada 16. aprīlī Eiropas Padomes Parlamentārā asambleja ar absolūto balsu vairākumu Latvijas tiesneša Eiropas Cilvēktiesību tiesā amatā ievēlēja Artūru Kuču. Viņš Eiropas Cilvēktiesību tiesas tiesneša amatā stāsies pēc svinīgā solījuma došanas šā gada 4. septembrī.

Saeima apstiprināja Artūru Kuču par Satversmes tiesas tiesnesi 2016. gada 22. decembrī, un viņš amatā stājās 2017. gada 21. aprīlī.

Par Eiropas Cilvēktiesību tiesu

Eiropas Cilvēktiesību tiesa dibināta 1959. gadā un atrodas Strasbūrā. Tā ir Eiropas Padomes izveidota starptautiskā tiesa, kas izskata personas vai valsts pieteikumus par Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas un tās protokolu pārkāpumiem. Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumi ir saistoši dalībvalstīm. Tiesas sastāvā ir 46 tiesneši – pa vienam no katras Eiropas Padomes dalībvalsts, tiesneši tiek ievēlēti uz vienu deviņu gadu termiņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI