DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uz autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile būvdarbi notiek jau divos posmos  

Siguldas novadā uz valsts reģionālā autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) no Inčukalna līdz Suņa ceļam jeb pagriezienam uz Laugas purvu (6,45.–9,00. km) atjauno asfaltbetona segumu. Posmā ieviesti ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h. 

Ceļa posmā paredzēts izbūvēt jaunu pamatkārtu, labot šķērsprofilu un ieklāt dilumkārtu. Kā arī noņemt apaugumu, izcirst krūmus un nozāģēt atsevišķus kokus, kas traucē satiksmei.  

Darbus par  līgumsummu 528 824, 45 eiro (ar PVN) veic SIA CBR Binders, būvuzraudzību nodrošina AS Ceļu projekts. Projekts tiek finansēts no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļiem.Darbus plānots pabeigt šā gada rudenī.  

Patlaban būvdarbi notiek arī šī paša ceļa posmā no Kangariem līdz Tīnūžiem (31,86.–35,27. km). Deviņus kilometrus garajā posmā pārbūvē ceļa konstruktīvās kārtas, izbūvējot reciklēto pamata kārtu un asfaltbetona segumu divās kārtās. Paredzēts arī pārbūvēt pieturvietas, bet Tīnūžos aptuveni 1,5 km garumā izbūvēt apgaismojumu. Posmā ir ātruma ierobežojumi 50 un 70 km/h, pieci luksoforu posmi. Paredzamais būvobjekta šķērsošanas laiks aptuveni 43 minūtes. 

Būvdarbu līgums noslēgts ar SIA CBF Binders par 7 199 240 eiro (ar PVN), arī šeit darbus plānots pabeigt šā gadā rudenī. 

Lai iegūtu vai nodotu informāciju par notiekošo uz valsts autoceļiem, aicinām zvanīt uz VSIA Latvijas Valsts ceļi diennakts informatīvo bezmaksas tālruni 80005555. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI