DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Papildināts Profesiju klasifikators 

Profesiju klasifikatorā  iekļauta jauna profesija – brīvprātīgā darba koordinators. Brīvprātīgā darba koordinatora uzdevums būtu plānot un koordinēt brīvprātīgo darbu, piesaistīt brīvprātīgos un nodrošināt tiem nepieciešamo apmācību brīvprātīgā darba veikšanai, kā arī veikt citas funkcijas.  

Profesiju klasifikatora papildinājumu ar jauno profesiju paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos “Noteikumi par Profesiju klasifikatoru, profesijai atbilstošiem pamatuzdevumiem un kvalifikācijas pamatprasībām”, kas otrdien, 13. augustā, pieņemti valdības sēdē. 

Grozījumi veikti, lai veicinātu brīvprātīgā darba attīstību un ņemot vērā nevalstisko organizāciju, kuras organizē brīvprātīgo darbu, izteiktos priekšlikumus par brīvprātīgā darba koordinatora profesijas atzīšanu. 2024. gada 20. jūnijā Saeimā tika pieņemti grozījumi Brīvprātīgā darba likumā, nosakot, ka par brīvprātīgā darba politikas izstrādi atbildīga ir Labklājības ministrija, kas nodrošinās brīvprātīgā darba politikas izstrādi sadarbībā ar nozaru ministrijām, citām valsts pārvaldes institūcijām, pašvaldībām un nevalstiskajām organizācijām.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI