DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Parlaments atkārtoti ievēlē Urzulu fon der Leienu par Komisijas priekšsēdētāju

Eiropas Parlaments 18. jūlijā aizklātā balsojumā ar 401 balsi “par” ievēlēja Ursulu fon der Leienu par Eiropas Komisijas priekšsēdētāju.

Šis būs Urzulas fon der Leienas otrais pilnvaru termiņš Komisijas priekšsēdētāja amatā. Pirmo reizi Eiropas Parlamenta deputāti viņu ievēlēja 2019. gada jūlijā.

Parlamentā pašlaik ir 719 deputāti, tāpēc ievēlēšanai vajadzīgais balsu vairākums bija 360 balsis. Balsošana notika aizklāti, balsojot ar papīra biļeteniem. Par fon der Leienas pārvēlēšanu nobalsoja 401 deputāts, 284 bija pret, bet 22 deputāti atdeva tukšus vai nederīgus biļetenus.

Pirms balsojuma debatēs ar Eiropas Parlamenta deputātiem Urzula fon der Leiena iepazīstināja ar savām politiskajām prioritātēm nākamajiem pieciem gadiem.

Turpmākie soļi

Ievēlētā Komisijas priekšsēdētāja tagad nosūtīs oficiālas vēstules dalībvalstu valstu vai valdību vadītājiem, aicinot izvirzīt dalībvalstu kandidātus Eiropas komisāru amatiem. Pēc tam rudenī Parlaments organizēs kandidātu uzklausīšanu attiecīgajās komitejās, un vēlāk — balsojumu par pilnu komisāru kolēģiju. Plašāka informācija ir pieejama Parlamenta preses materiālos.

Vispārēja informācija

Eiropas Savienības līguma 14. pantā noteikts, ka EP “ievēlē Komisijas priekšsēdētāju”. Urzula fon der Leiena ir Komisijas priekšsēdētāja kopš 2019. gada un bija Eiropas Tautas partijas vadošā kandidāte Eiropas Parlamenta 6.-9. jūnija vēlēšanās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI