DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijā darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas prezidents

2024. gada 4.–6. jūlijā Latvijā darba vizītē ieradīsies ANO Ģenerālās asamblejas 78. sesijas prezidents, Trinidādas un Tobāgo diplomāts Deniss Fransiss (Dennis Francis). Vizītes laikā ANO Ģenerālās asamblejas prezidents tiksies ar Ministru prezidenti Eviku Siliņu, ārlietu ministri Baibu Braži un klimata un enerģētikas ministru Kasparu Melni. ANO amatpersona iepazīsies ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra darbu klimata pārmaiņu politikas jomā, kā arī piedalīsies Valsts kancelejas rīkotajā diskusijā par stratēģisko komunikāciju.

Amatpersonas apspriedīs arī aktuālos ANO jautājumus un globālos ģeopolitiskos izaicinājumus, tostarp reģionālo drošības situāciju un Krievijas agresijas kara pret Ukrainu starptautisko ietekmi, ilgtspējīgas attīstības jautājumus un ANO struktūru reformas. B. Bražes un D. Fransisa sarunai pievienosies Latvijas ANO jauniešu delegāta programmas pārstāvji, kas aktīvi strādā, lai veicinātu Latvijas jauniešu līdzdalību ANO diskusijās un procesos. 

Piektdien, 5. jūlijā, plkst. 19.45-21.00 B. Braže un D. Fransiss Cēsīs piedalīsies sarunu festivāla LAMPA diskusijā “Neko par mums bez mums: Mazo valstu loma ANO” Cēsu pils parka skatuvē DOTS.

Latvijas kandidatūra ANO Drošības padomē (2026–2027)

ANO Ģenerālās asamblejas amatpersonas vizīte ir iespēja iepazīstināt ar Latvijas ekspertīzi un prioritātēm starptautiskajās organizācijās, kandidējot dalībai ANO Drošības padomē (DP) 2026.–2027. gadam.  

Latvijas kandidēšana ANO DP ir viens no ārpolitikas ilgtermiņa mērķiem, kas minēts arī Latvijas Nacionālajā attīstības plānā 2021.–2027. gadam. Vēlēšanas paredzētas 2025. gada jūnijā Ņujorkā un, lai Latvija tiktu ievēlēta, ir nepieciešams iegūt 2/3 ANO dalībvalstu atbalstu.

Vairāk Ārlietu ministrijas tīmekļvietnē: Latvijas kandidatūra ANO Drošības padomē (2026–2027)

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI